Митове за епилацията

Тя е необходимо зло - въпросът е да се освободите от митовете, за да се чувствате уверени в своята женственост.

Тийнейджърките често се притесняват да обсъждат темата за епилацията с майките си, което всъщност е грешка. Защото майките със сигурност имат опит в тази област и ще ви дадат добър съвет за справяне с „проблема" с излишните косъмчета.

Какво казват козметиците по въпроса с нежеланото окосмяване?
Тийнейджърките обикновено имат по-нежна кожа и трудно понасят болка. Затова от гледна точка на безопасността и удобството в тази възраст най-подходящо е бръсненето. Има някои стереотипи, свързани с премахването на косъмчетата, които е крайно време да се развенчаят.

Бръсненето води до по-бърз растеж на нежеланите косъмчета.
Вярно е само за тези места от тялото, където има повече кръвоносни съдове, например, на лицето. Но за краката това твърдение не е валидно. Обикновено косъмчетата растат със скорост 6 мм за месец.

От бръсненето косъмчетата стават по-дебели и по-тъмни.
Не, то не може да измени структурата на косъма, чиито характеристики се определят от корените, разположени дълбоко под кожата. Самобръсначката не стига до корените, а отрязва само повърхностната част на косъма.

Тийнейджърите имат нежна кожа и е много лесно да се порежат.
Всичко зависи от спазването на прости правила за безопасност и качеството на смобръсначката. Подбирайте дамски самобръсначки, които са специално пригодени за лесна употреба и оптимален ефект.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак
На какво вреди фелациото
Защо крал Чарлз пътува навсякъде с поръчкова тоалетна чиния и плюшено мече?

Напишете дума/думи за търсене