Класика от Иван Ласкин: Свинско със зеле

КОЙ ГОТВИ 

Иван Ласкин е голям кулинар. Затова основно той се грижи за менюто на семейството си. Съпругата му Александра Сърчаджиева готви само когато той е на турне. За празниците Ласкин ще заложи на класиката, въпреки че умее да приготвя всякакви основни ястия с месо. "Ще направя свинско със зеле. Задушавам и риба с босилек. Но питка за Бъдни вечер не месим, предпочитаме да купим готова", разказа актьорът пред "24 часа".

ПРОДУКТИ

Свинско месо (шол, но по възможност от домашно гледано прасе), кисело зеле и малко от армеята, черен пипер и бахар на вкус, морков, дафинов лист, олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Запържваме нарязаното на порции свинско. Добавяме нарязаното зеле и моркова и отново запържваме.

Прехвърляме ястието в тава, слагаме подправките и заливаме с малко армея и олио.

Печем ястието на бавен огън.

* За да стане вкусно, важно е крайчетата на зелето да загорят лекичко.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Марлене Дитрих - ангел за Холивуд, чудовище за дъщеря си
Защо не бива да ядем банани за закуска?
Най-самоуверените зодии
Лекарска грешка ли уби легендата Супер Кевин?
Защо фолиевата киселина е ключова още от планирането на бебе

Напишете дума/думи за търсене