10 лесни идеи за отслабване

Какво да правите, ако не си падате по строгите диети и изморителните тренировки? Предлагаме ви 15 лесни, но много ефективни начини за отслабване. Най-хубавото е, че за да се избавите от излишните килограми, не трябва дори да излизате от вкъщи. И не само ще отслабнете, а ще станете по-радостни и здрави.

Смехотерапия
Отдавна е доказано, че смехът е един от най-ефективните методи за справяне с наднорменото тегло. Всеки 10-15 минути смях помагат да се освободите от 50 калории. Ежедневната смехотерапия ще ви помогне да свалите 2 кг за една година. Причината е, че когато човек се смее, се ускорява метаболизма му.

Водни процедури
Още един способ да ускорите метаболизма си е да влезете в банята. Водата не само оздравява организма, а и топи мазнините. Задължително е също да пиете поне 1,5 - 2 литра вода дневно, за да се освободите от токсините и да ускорите обмяната на веществата.

Страстен секс и целувки
За 20 мин. секс се изгарят 120 калории, за средностаистическа любовна нощ се стопяват 300 калории - което е равно на 20 минути бягане в парка. По време на страстни целувки губите 6,4 калории в минута. 10-минутни ежедневни целувки в течение на 1 година ще ви избавят от 3,5 кг.

Оптимизъм
Според изводите на учените депресията пречи на отслабването. Хората, които постоянно са унили, свалят килограми много по-трудно от оптимистите. Тези, които са в добро настроение и се усмихват по-често, са и по-стройни.

Уборка
Съчетайте полезното с приятното с почистване у дома. Домашната работа ви избавя от 120 калории за половин час и 50 000 калории за една година! Активното чистене вкъщи може да се сравни и посещение във фитнес залата веднъж седмично.

Огледалце, огледалце...
Ето един прост трик - всеки път, когато седнете на кухненската маса, поставяйте пред себе си голямо огледало (или най-добре го окачете на стената). Собственото отражение ще ви напомня, че искате да отслабнете, което пък ще ви накара да ядете по-малко.

Летяща походка
Стройната фигура зависи от осанката и правилно подбраните дрехи. Изправете гърба си, приберете корема, изпънете раменете - и със сигурност ще изглеждате по-добре в очите на околните.

Диетична математика
Диетолозите съветват да консумирате 60% от дневното си меню през първата половина от деня и да предпочитате домашно приготвената храна. Доказано е, че у дома човек яде по-малко, отколкото на ресторант или друго заведение. Хранете се бавно и спокойно и внимателно сдъвквайте всяка хапка.

Вълшебна диета
Американският диетолог Стивън Хоукс твърди, че можем да свалим и 20 килограма, ако спазваме едно просто правило: да се храним само тогава, когато наистина усещаме чувство на глад. „Яжте само това, което искате и само тогава, когато искате", съветва той.

Зелен чай вместо кафе
Вместо обичайното кафе, пийвайте зелен чай - той ускорява процеса на изгаряне на мазнините, регулира нивото на глюкозата в кръвта и притъпява апетита. Любителите на зеления чай ядат с 60% по-малко от останалите. Една чаша дневно ще те избави от един килограм месечно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак
На какво вреди фелациото

Напишете дума/думи за търсене