Най-модните цветове за лято 2010

Настъпващото лято изглежда доста противоречиво в моден аспект. За разлика от лаконичната и сдържана пролет, летният сезон навлиза смело с ярки цветове. Но паралелно с тях дизайнерите отделят подобаващо внимание и на спокойната пастелна гама.

Бяло
Страстта по белия цвят продължава вече втора година. Това лято не прави изключение - което е чудесно, тъй като това е най-добрия вариант за горещото време. Бялото изглежда неотразимо както за леки разголени рокли, така и за по-делови костюми с ретроелементи от 70-те.

Черно
Абсолютният антипод на бялото отново е сред хитовете на сезона, макар че не е много съвместимо с летните жеги. Любопитната подробност е, че черните рокли, блузи и сака са изработени от прозрачни тъкани, които могат да бъдат и от няколко слоя. Черните прозрачни дрехи са екзотични, секси и дръзки и са идеален вариант за летните вечерни партита.

Телесно
Телесните оттенъци са най-предпочитани от пастелната гама. Пролетта беше сезонът на сивото и бежовото, а лятото идва с нежните оттенъци на розовото. Телесното седи прекрасно на всяка материя, независимо дали повърхността й е гладка или мъхеста. Сам по себе си този цвят прави модна всяка дреха през лятото. За да сте още по-актуални, подберете телесен цвят в съчетание с принтове (например, на цветя).

Розово
Това е още един от най-модните летни нюанси. И вече е напълно разрешен дори за деловите дами. Този сезон розовото е ярко, наситено и хладно, близо до цикламено и фуксия. Особено актуален е при роклите. В допълнение - яркорозови сандали или чанта. Ефектно изглежда съчетанието на розово с черно.

Синьо
Такова богатство от оттенъци на синьото отдавана не е присъствало в модните колекции. Цветът е идеален вариант за тези, които не харесват радикално смелите тонове, но в същото време искат да изглеждат свежо. Можете спокойно да съчетаете в облеклото си няколко оттенъка на синьото. Цветът изглежда благороден и елегантен, така че няма нужда от аксесоари в същия нюанс. Стои добре както за делови, така и за спортен стил.

Каки
Дрехите в милитари стил са абсолютната новина и безусловният хит на лятото. Което означава, че цветът каки (спокойните меки оттенъци на зеленото) е особено актуален. Дизайнерите го лансират при якетата, тренчовете, ризите. Няма да сгрешите, ако се оборудвате и със шорти и топ в каки нюанси. Цветовата палитра каки е актуална и за елегантните копринени рокли.

Оранжево
Това е най-летният цвят - ярък, позитивен, слънчев. Оранжевото е своеобразна алтернатива на агресивното червено. Този сезон дизайнерите го предлагат в съчетание с наситено розово. Дори и да не сте готови да експериментирате с цялостна промяна в гардероба, снабдете се поне с топ в оранжево, с който да освежите лятната си отпуска.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак
На какво вреди фелациото
Защо крал Чарлз пътува навсякъде с поръчкова тоалетна чиния и плюшено мече?

Напишете дума/думи за търсене