Карина Караньотова ходи на фитнес и тренира с тежести до 9-ия месец

СНИМКА: ТИХОМИР ИЛИЕВ

Раждането се равнява на 80-километров преход. Чаровната репортерка на БНТ 2 Карина Караньотова добре знае това и не спира да спортува, за да се подготви за него. Остават ѝ дни до термина, а до миналата седмица ходела на фитнес. Сега спряла с тренировките в залата, но ходи на пилатес за бременни. На Великден обиколила цялото Панчаревско езеро пеша – това са около 10 км.

В осмия месец пък качила Черни връх. Във фитнеса я гледали малко странно не само заради големия корем, а защото не спирала да тренира с тежести. Свикнала е на големи, затова по време на бременността пак вдигала гирички по 6 кг – тежест, която е голяма и за някои жени, които не очакват бебе. “Но не мога изведнъж да мина на единички”, смее се Карина.

Откакто ходи редовно на фитнес – вече десет години, тя спазва нисковъглехидратна и високомазнинна диета. “Ако всеки се храни така, няма да има нито дебели, нито болни”, категорична е Карина. В дома ѝ няма хляб, плодове или варива, защото са изключени от менюто ѝ. Набляга се на по-мазните меса, сирена, яйца и зеленчуци – броколи, спанак, карфиоли. Сега, заради бременността, е внесла малки промени в режима – пие по 3 фреша на ден. “От портокал, цвекло, моркови и ябълка. По принцип плодовете са въглехидрати, но сега съм увеличила приема им. Иначе си се храня, както по принцип”, обяснява Карина. Тя е качила само 12 кг, които със сигурност ще свали няколко месеца след раждането, защото е спортна натура. С редовния фитнес и това хранене Карина успява да поддържа едни и същи килограми вече толкова години. Идеалната закуска за нея е бъркани яйца със сирене и бекон, а отстрани – краставица и авокадо. За обяд би хапнала свинска вратна пържола със зелена салата, а една от любимите ѝ вечери е сьомга с броколи. Почти винаги – домашно приготвени.

Вкъщи на печката се редуват Карина и приятелят ѝ Васил. Той отговаря за маринатите на пържолите. Маже ги с мед, с горчица, използва и пресни подправки от градината, за която сам се грижи. “Имаме двор, гледаме си мащерка, розмарин, босилек, доматки”, смее се Карина. Покрай градината и Васил прояла домати – преди не ги обичала. Сега, по време на бременността, ѝ се услаждат и ягодите.

“Аз не съм крайна по отношение на храненето. Не мога да си изкривя душата – от време на време хапвам черен шоколад. Миналото лято бях на долната граница на килограмите си – харесва ми, ставам по-релефна, но не мога дълго да поддържам тази форма именно заради страстта ми по сладкото”, смее се Карина. “Ето, на Великден ядох дроб сарма – тя е с ориз. Ако нещо ми се яде, не се спирам.” Самата тя прави вкусни пълнени чушки, но гледа да наблегне на каймата в плънката за сметка на ориза.

Научила се да готви от майка си – актрисата Юлияна Караньотова. Дори преди години – в началото на връзката си с Васил, ѝ звъняла тайно, за да ѝ диктува рецепти. Идеята била той да мисли, че тя се справя съвсем сама и умее да готви без чужда помощ.

Най-новата ѝ страст са десертите. Още в началото на бременността се зарекла, като излезе в майчинство, да се научи да прави сладки неща. И вече се справила отлично с чийзкейк, лимонов пай, шоколадов мус с вишни, а и с великденските козунаци, заради които още е с мускулна треска.

Синът на Карина и Васил ще се роди тези дни. Решили са да го кръстят на баща ѝ – бизнесмена Ивайло Караньотов, който е съпруг на актрисата Аня Пенчева.

РЕЦЕПТАТА НА РЕПОРТЕРКАТА

Шоколадов мус с вишни

ПРОДУКТИ:

300 г черен шоколад 70%, щипка морска сол, 8 яйца, 100 г пудра захар, 300 г течна сметана (най-добре животинска), 75 мл амарето, 2 с.л. какао на прах, 2 сусамки, 400 г вишни – продават се замразени по големите вериги

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Начупваме шоколада и го разтапяме на водна баня с щипката сол. През това време разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме в отделен съд и течната сметана, докато се сгъсти.

Добавяме при жълтъците захарта. Разбиваме белтъците на сняг. Сваляме от котлона разтопения шоколад.

Сипваме в жълтъците амаретото и какаото и разбъркваме добре. Смесваме жълтъците със сметаната, после добавяме шоколада и накрая белтъците. Тях слагаме на три пъти и бъркаме бавно и дълго време, за да се получи хомогенна смес.

Кипваме вишните с малко амарето, докато се сгъсти сосът им. Изсипваме в купички муса и отгоре украсяваме с лъжица от вишните и натрошена сусамка.

Шоколадовият мус, който приготвила по рецепта на Джейми Оливър.
Шоколадовият мус, който приготвила по рецепта на Джейми Оливър.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Испания ще се оттегли от "Евровизия", ако Израел участва през 2026 г.
Тенис шампионът Иван май си хвана немско гадже
Различни планове за бъдещето развалили годежа на Нина Добрев и Шон Уайт
Деси Стоянова се завръща в bTV
Клаудия Шифър на 55 г. - играе табла по бански в Гърция, купи си футболен отбор

Напишете дума/думи за търсене