Дезодорантите: допълнителни бонуси

Знаете ли, че дезодорантите могат да успокояват, да ободряват, да забавят растежа на косъмчетата, да изравняват тена на кожата и дори да ви помогнат да отслабнете? Производителите на дезодоранти и антиперспиранти се опитват по всякакъв начин да направят продуктите си ексклузивни. Затова не е чудно, че изборът на дезодориращо средство не е лесна задача.

Свежест и красота

- дезодориращите средства могат да изравняват тена на кожата, като я правят по-гладка и красива. Състоянието на кожата се подобрява благодарение на комплекса от активни подхранващи вещества. Този ефект се постига чрез екстракти от коприна, памук, витамини, натурални масла. Някои дезодоранти след нанасяне оставят перлен блясък, прикриват неравностите и дефектите.
- Преди след нанасяне на дезодорант по дрехите оставаха бели следи, но сега този проблем е решен успешно. Днес практически всяка марка има серия „невидими дезодоранти". На опаковката им е отбелязано, че не оставят следи върху кожата и дрехите.
- Има решение и за тези, които не искат да смесват аромата от парфюма си с тази на дезодоранта. На флакона е написано, че е без мирис или със съвсем слабо ухание.
- Дезодориращите продукти създават усещане за чистота, свежест и комфорт, зареждат с енергия. За чистота и комфорт са съставки като алое, екстракт от зелен / бял чай, морски минерали, семена от лен или памук. За енергия: цитрусови нотки (лимон, портокал, мандарина, киви, грейпфрут, лимонена трева), както и цветните ухания.

При епилация

Тези средства могат да се разделят на три групи: забавящи растежа на косъмчетата; облекчаващи бръсненето; възстановяващи кожата след бръснене. Някои продукти съчетават две или всички от изброените качества. Забавянето на растежа на косъмчетата става благодарение на специална формула от растителни съставки. А улесняването на бръсненето и възстановяването на кожата се постига чрез силните антибактериални свойства на дезодоранта.
Известно е, че бръсненето е доста травматична за кожата процедура. След нея се повишава рискът от възникване на раздразнения и възпаления. Ако подсилите защитните свойства на кожата си и предотвратите появата на бактерии, бръсненето няма да ви създава неприятни усещания. В състава на предназначените за това дезодранти влизат меки възстановяващи и успокояващи компоненти. Те не съдържат спирт и консерванти, предотвратяват алергични реакции, не запушват порите и са с балансирано pH. На пазара се предлагат и дезодоранти, предназначени за тези, които предпочитат епилацията пред бръсненето.

Необичайни дезодоранти

Дезодорант, който ви спасява от стреса, работи в унисон с биологичния ви часовник или ви избавя от усещането за глад? Да, има и такова нещо. Дезодорантите с допълнителни свойства са за тези, които си падат по нетрадиционните продукти.
- Има дезодоранти, които се влияят от биоритмите. В определени моменти, когато ни е необходима допълнителна защита от изпотяване, те усилват действието си.
- Хигиенизиращите средства могат да оказват и релаксиращи и антидепресивни свойства - чрез добавки като мед, портокал, мандарина, лавандула, мента.
- Други ароматни добавки - ванилия, ябълка, роза, лавандула - помагат да се намали апетита и подобряват настроението. С тях е по-лесно да се спазват диети.
- За жените, които водят активен начин на живот, са дезодориращите средства, които осигуряват защита не за 24, а за 48 и дори 72 часа. Има и продукти, които действат и цяла седмица след нанасяне. Но е добре да знаете, че тези дезодоранти съдържат по-агресивни елементи, като например алкохол. И ако имате чувствителна кожа, по-добре не рискувайте с тях.

Дезодориращи салфетки

Те имат цял куп преимущества, съдържат много полезни съставки и лесно се побират в чантата. Главното им предназначение е да освежават и предпазват от неприятната миризма. В състава им има антисептични компоненти, които убиват микробите. На пазара се предлагат и салфетки, които могат да се използват самостоятелно, и други, които усилват действието на дезодоранта.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
3 корекции в първите фази на секса, за да не се сдобиете с разбито сърце
Защо не забравяме как се кара колело?
25-те прехвалени места по света, които разочароват (галерия)
Какво става с очите, ако гледаме 3 часа на ден в екран
Великденски вицове и смешки

Напишете дума/думи за търсене