Морска сол срещу целулит

Казват, че животът се е зародил в океана. Учените все още не са сигурни в това, но вече е доказано, че морските дарове ни помагат да изглеждаме прекрасно и да се избавим от някои проблеми, като например целулита и стреса.

Морската сол е богата на калций, магнезий, йод и желязо. Тя не изсушава кожата, влияе положително на епидермиса, а главното е, че ни дава възможност успешно да се борим с целулита. Масажите и солените вани идеално тонизират и изглаждат кожата.

Много е лесно да си подготвите солена вана. Първо, температурата на водата не бива да превишава 37 градуса, второ, трябва да добавите около 300 грама морска сол и трето, процедурата не е добре да превишава 10-15 минути.

Ако редовно правите такива вани 1-2 пъти седмично, ще осигурите на кожата си приятна отмора, ще я успокоите и тонизирате. При положение, че нямате време за вани, може да си направите масаж с морска сол или скраб, който можете да приготвите в домашни условия.

Необходими са ви 1 чаша морска сол (най-добре е да я купите от аптеката), 2 чаени лъжички етерично масло (лавандула, праскова, пачули или розмарин) и 2 чаени лъжички зехтин. Смесете всички съставки, докато се получи еднородна смес и оставете за 20 минути. След това можете да пристъпите към масаж, като започнете от стъпалата и продължите нагоре по краката. След процедурата нанесете антицелулитен крем.

 


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
25-те прехвалени места по света, които разочароват (галерия)
Какво става с очите, ако гледаме 3 часа на ден в екран
Великденски вицове и смешки
Има ли връзка между Христос и египетските пирамиди?
Христос воскресе, скъпи читатели!

Напишете дума/думи за търсене