Модни тенденции лято 2010

През лятото повече от всякога ни се иска да сме красиви, секси и модерни. Какво ще бъде на мода през този сезон?

Предложенията са ярки, но същевременно практични. За любителите на екстравагантните дрехи също има достатъчно любопитни варианти.

Асиметрични кройки

Най-разпространеният вариант е с едно открито рамо. Тези модели са актуални както при банските и топовете, така и при трикотажните блузи с къси или дълги ръкави. Асиметрията може да се подчертае с различни детайли - например, с голям джоб или широк колан.

Джинсови дрехи и аксесоари

Това е абсолютният хит на лятото - джинсите са удобни, практични и ще ви изстрелят директно на върха на модния Олимп. През този сезон от деним се шие буквално всичко - от делови костюми до бански. Кройките са класически и прости - така че да прилягат на всяка фигура.

Драперии

За разлика от пролетта, сега драпериите са по-умерени - гладките материи се драпират, за да се постигне по-изискана линия на женското тяло. Хит на сезона са роклите от тънки материи в пастелни оттенъци с вертикални или диагонални драпировки.

Къси панталони

Те могат да бъдат тесни или широки, едноцветни или шарени, делови или романтични. Главното е дължината - тя се колебае от под коляното до средата на прасеца.

Металически оттенъци

Тези нюанси превземат роклите, полите, топовете, блузите, якетата и дори панталоните. Вечерните рокли изглеждат прекрасно в бронзови оттенъци. Най-необичайният летен вариант на металика е мед със зеленикави оттенъци. Среброто златото са по-традиционни, но това не ги прави по-малко актуални.

Милитари

В камуфлажните разцветки преобладават оттенъците на тъмнозеленото. Някои дизайнери прибавят към милитари палитрата и неочаквани цветове като оранжево и червено. Сред дрехите в този стил може да видите модели като якета с пагони и блузи с огромни практични джобове.

Прозрачни тъкани

На мода са женствените дрехи - панталони или шорти от прозрачна материя за тийнейджърките или пък ефирни вечерни рокли в телесни оттенъци за по-официални случаи. От цветовете най-предпочитани са меките пастелни тонове.

Поли-пачки

Това е отглас от стила new look от легендарните 60 години. Те са съвсем къси, дължината им не достига дори до коленете. Особено подходящи са за вечерно парти, тъй като изглеждат секси и игриво.

 


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не забравяме как се кара колело?
25-те прехвалени места по света, които разочароват (галерия)
Какво става с очите, ако гледаме 3 часа на ден в екран
Великденски вицове и смешки
Има ли връзка между Христос и египетските пирамиди?

Напишете дума/думи за търсене