Пловдив отпуска 20 хил. лева за филма за дядо Добри

Пловдив дава 20 хиляди лева за завършване на документалния филм за дядо Добри от Байлово - "The Silent Angel". Това решиха пловдивските общински съветници, гласували с пълно мнозинство предложението на кмета Иван Тотев за отпускане на финансова помощ, съобщи Топновини.

Кметът пояснява, че писмо с подобно искане е постъпило в градската администрация на 18 май тази година. С него се моли за предоставяне на част от необходимите 42 хиляди лева, с които пълнометражната документална продукция за тихия ангел на България да бъде завършена.

Във филма са инвестирани повече от 300 хиляди евро, продукцията е на България, Германия и САЩ. Кадрите са запечатали и Стария Пловдив.

Точката от дневния ред на днешната общинска сесия бе приета с 46 гласа "ЗА". Като допълнение към нея съветниците гласуваха и отпускане на финансова помощ на детска вокална група на Основно училище "Княз Александър І" за представяне на България на международен конкурс "Орфей" в Италия в Лидо ди Йезоло – Венеция, който ще се проведе през септември.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог
Как лошият шеф пречи на любовта
След Милано и Торино забрани пушенето на открито
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима

Напишете дума/думи за търсене