Черногорски принц и френски граф идват за Парижкия бал

Домакинът на бала Христо Куртев (вдясно) заедно с принц и принцеса Мурузи, които бяха почетни гости миналата година.

Средствата от него ще са в подкрепа на млади български танцьори

Представители на кралски европейски родове и изтъкнати личности от културните и бизнес среди в България ще се завъртят във вихъра на валса на втория Парижки бал в София, съобщиха за “24 часа” от организационния комитет. Светското събитие, основен двигател на което е живеещият от дълги години в Париж Христо Куртев, ще се състои на 3 октомври в грандхотел “Маринела”.

Тази година благотворителният бал ще е в подкрепа на Националното училище за танцово изкуство в София. С тази цел ще бъде организиран и търг с ценни предмети.

Балът е под

патронажа на

Симеон

Сакскобургготски

и съпругата му доня Маргарита, а домакини, освен Куртев, ще са френският посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан и съпругата му Мария. От Париж като почетни гости ще пристигнат черногорският принц Никола Петрович-Негош и френският граф Дени дьо Кергорле, който активно работи в областта на опазването на културното наследство на Европа.

Международната Академия на изкуствата – Париж,

ще награди

3 двойки

в категориите: най-добре валсиращи, най-елегантни и с най-ярко присъствие. Дрес-кодът за този празник на френската елегантност е смокинг за мъжете и вечерна рокля за дамите.

Класически салонен оркестър и модерен диджей ще се грижат за доброто настроение на гостите, а възпитаниците на Национално училище за танцово изкуство ще демонстрират таланта си. Ще бъде разиграна и томбола, наградите в която ще са произведения на световноизвестната френска художничка от аржентински произход Леонор Фини,

абонамент

за голф

и други интересни предмети и картини.

Вече станаха ясни и някои детайли от шестстепенното меню, което ще бъде посветено на някои от най-прочутите френски ресторанти.

Гостите ще бъдат угощавани с такива изискани специалитети като брюле от гъши дроб в черешово желе и телешко карпачо в цитрусова марината, опашки от тигрови скариди със сос “Ким Чи”, гарнирани с хрупкави топки панирано ризото, филе от ципура с коричка от хрупкави бадеми, поднесено със спаначено-картофен кейк. Десертът ще е шоколадова торта “Гран Вефур”, а подобаващите към всичко това питиета са коняк Hennessy и шампанско Moet&Chandon.

Емблемата за събитието
Емблемата за събитието
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене