Най-модните бански за лято 2010

Най-сетне дойде време за море! Което значи - и моментът за нов бански костюм и плажни аксесоари. Кои са основните модни тенденции за сезон лято 2010.

Първата подробност, която се набива на очи, е, че дизайнерите ни предлагат изобилие от черни бански - което изглежда странно предложение за жаркото и пъстро лято.

Цели бански

За тези, които не обичат експериментите, са класическите цели бански. Те могат да бъдат в контрастни цветове (бяло и черно) и в най-разнообразни ярки оттенъци. Особено актуални са ярките принтове. Повечето модели са с широки презрамки, ниско изрязана линия при бедрата и дълбоко деколте. Хитови са моделите със сложни драперии.

Бикини

Идеята е да се изложи колкото се може по-голяма част от тялото под галещите лъчи на слънцето с цел перфектен тен. На мода са както класическите бикини с твърда чашка, така и моделите без банел, тези с шнурове и къдрици. Цветовете са черно или точно обратното - много ярки тонове.

С шорти

Отдавна това е традиционен, почти класически вариант на банския костюм. Той се появява в момента, когато започва увлечението към ретро моделите, но и досега е на гребена на вълната. Нюансите се простират от златисто до принтове на ситни цветчета.

Без презрамки

Още един класически вариант, макар че много жени (особено тези с по-голям бюст) се отказват от него. Работата е там, че тези модели са красиви и секси, но за съжаление не много практични. Банските без презрамки през този сезон са в един основен тон, украсени с различни драперии, декорации и принтове. Един от плюсовете им е, че правят фигурата визуално по-слаба.

Асиметрични

Класически летен хит - асиметрията се използва както при целите бански костюми, така и при тези от две части. Принципът е прост: използване на една презрамка, вместо традиционните две. Тези модели отново не са много практични, тъй като постоянно трябва да мислите дали банският не разкрива твърде много от тялото ви.

Принтове

Най-модни са цветните принтове, а основният хит са ситните цветчета.

Спортни

Те са удобен и практичен вариант за жените, които дори и на плажа предпочитат активния отдих, а не пасивното лежане на шезлонг в бански със сложна кройка. Тези костюми не затрудняват движенията и поддържат добре гърдите.

С разрези

Банските са цели или от две части, а разрезите могат да са в областта на корема - за да демонстрират упорития труд, положен във фитнес залата, или пък във вид на тънки лентички в горната част на бедрата. Друг вариант е цял закрит бански, като само на едно-две места еротично се открива плътта.

Необичайни

Модната новина за този сезон са баските костюми с каишки - те са с различна ширина и се използват вместо презрамки или за да съединят смелите разрези на корема, гърдите, гърба.

Бански - туника

Още една изненада в плажната мода: дизайнерите предлагат бански костюми, които приличат на мини рокля или туника. Трудно е да се каже доколко в такъв вид ще е удобно да плувате в морето или да играете плажен волейбол - но със сигурност ще привлечете вниманието към себе си.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
25-те прехвалени места по света, които разочароват (галерия)
Какво става с очите, ако гледаме 3 часа на ден в екран
Великденски вицове и смешки
Има ли връзка между Христос и египетските пирамиди?
Христос воскресе, скъпи читатели!

Напишете дума/думи за търсене