Какво да ядете, за да отслабнете

Представяме ви топ 8 на продуктите, които ще ви помогнат по-бързо да се справите с излишните килограми!

Сьомга - ускорява обмяната на веществата

Щитовидната жлеза ежедневно се нуждае от порция йод, за да образува всички необходими за обмяната на веществата хормони - мазнини, белтъчини и въглехидрати. Една порция сьомга е абсолютно достатъчна, за да се снабдите с дневната си дажба йод. Освен това тази риба е богата на Омега-3 киселини, които ни снабдяват със сила, бодрост, работоспособност и добро настроение. Затова яжте прясна риба (сьомга, треска) минимум два пъти седмично.

Чай мате - притъпява чувството на глад

Тази южноамериканска напитка потиска апетита и стимулира храносмилането, а съдържащият се в нея кофеин ускорява процеса на топене на мазнините. Идеалният вариант е да си приготвите сутрин голям термос чай мате и да го пиете цял ден. Най-голям ефект ще постигнете, ако изпивате половин чашка преди всяко хранене.

Бадеми - съхраняват чувството за ситост

Тези ядки са изключително полезни заради флавоноидите, които се съдържат в тях. Задължително е да ги ядете сурови, заедно с ципата. Учените обясняват, че консумацията на бадеми не влияе на нивото на кръвната захар. За да отслабнете, е достатъчно да хапвате по 10 бадема на ден.

Тофу - ликвидира мастните депа

Соевото сирене е отличен източник на белтъчини. За да усвои белтъчините, организмът трябва да изразходва повече енергия, отколкото получава при получаването им. Необходимата енергия се набавя от мастните депа. Колкото повече белтъци ядем, толкова повече мазнини горим. Три пъти седмично закусвайте пюре от тофу. Смесете 50 г твърдо тофу, 50 г кисело мляко, 2 супени лъжици прясно мляко, 1 чаена лъжичка мед и 100 г черници (може и ягоди, малини, боровинки) - разбъркайте всичко с миксер до еднородна смес.

Папая - топи мазнините

Тези екзотични плодове съдържат ензими, които спомагат за оптималното усвояване на белтъците, витамин С и магнезият. Достатъчно е след обяд и вечеря да изяждате по половин папая за ефективно храносмилане.

Бобови растения - понижават кръвната захар

Бобът, лещата и грахът снабдяват организма ни с вещества, от които спада нивото на кръвната захар. По тази причина тялото но се „обръща" към запасите от мазнини. След прием на бобови храни се чувстваме сити за дълго. За да отслабнете, хапвайте от тях 2 - 3 пъти седмично.

Яйца - унищожават чувството за глад

Тези, които редовно консумират яйца, отслабват по-бързо. Те влияят на нивото на хормоните и понижават апетита. Допълнителен плюс е, че усилват действието на инсулина в мастните тъкани и ускоряват мастния обмен. Не се колебайте да си приготвяте омлет, бъркани или варени яйца два пъти седмично и ги консумирайте със свежи зеленчуци.

Домати - извеждат излишните течности

Благодарение на високото съдържание на калий доматите извеждат излишната вода от организма. Пресните домати не само помагат да отслабнете, но и стимулират храносмилането и правят съединителните тъкани по-здрави и еластични. Чудесна идея за закуска е бургер от пълнозърнест хляб със сирене и домат.

Имайте предвид, че тези съвети се отнасят само за здрави хора. При наличие на някакво заболяване, не нужно да се консултирате с лекар.

 


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
3 корекции в първите фази на секса, за да не се сдобиете с разбито сърце
Защо не забравяме как се кара колело?
25-те прехвалени места по света, които разочароват (галерия)
Какво става с очите, ако гледаме 3 часа на ден в екран
Великденски вицове и смешки

Напишете дума/думи за търсене