Италианският консул в Пловдив готви сицилиански специалитет в елитен клуб

Италианският консул Джузепе Ди Франческо (в средата) обича да готви любимото си сицилианско ястие пармиджана

Почетният консул на Италия Джузепе Ди Франческо сам приготви специалитет от родната си Сицилия в Клуба на алхимика край с. Белащица, в който членуват известни личности. Сред тях са вицепрезидентът Маргарита Попова, Петър Стоянов, Йордан Йовчев, главният редактор на в. "Труд" Петьо Блъсков, бизнесмени и културтрегери. Италианският дипломат демонстрира как се прави пармиджана - от патладжани, сирене моцарела, варени яйца, шунка, доматен сос и галета.

"Сега все по-малко ми остава време да готвя любимите си ястия. Правех го често като студент. Тогава готвенето бе по-скоро форма на социализация и повод за срещи с колеги от вуза", каза консулът. Той присъства на специална вечер "Малката Италия" в Клуба на алхимика, която събра представители на италианския и родния бизнес.

"Когато за първи път дойдох в страната, чух да коментар за себе си - този се прави на италианец. Едва впоследствие разбрах, че всъщност е комплимент. Българите говорят така за елегантно облечени и приятни хора", разказа Джузепе Ди Франческо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене