Почетният консул на Италия Джузепе Ди Франческо сам приготви специалитет от родната си Сицилия в Клуба на алхимика край с. Белащица, в който членуват известни личности. Сред тях са вицепрезидентът Маргарита Попова, Петър Стоянов, Йордан Йовчев, главният редактор на в. "Труд" Петьо Блъсков, бизнесмени и културтрегери. Италианският дипломат демонстрира как се прави пармиджана - от патладжани, сирене моцарела, варени яйца, шунка, доматен сос и галета.
"Сега все по-малко ми остава време да готвя любимите си ястия. Правех го често като студент. Тогава готвенето бе по-скоро форма на социализация и повод за срещи с колеги от вуза", каза консулът. Той присъства на специална вечер "Малката Италия" в Клуба на алхимика, която събра представители на италианския и родния бизнес.
"Когато за първи път дойдох в страната, чух да коментар за себе си - този се прави на италианец. Едва впоследствие разбрах, че всъщност е комплимент. Българите говорят така за елегантно облечени и приятни хора", разказа Джузепе Ди Франческо.
Коментари (0)
Вашият коментар