Младият готвач Антонио Иванов стана носител на титлата Bocuse d’Or България и ще представи страната ни на европейския полуфинал в Будапеща догодина. Той е един от петимата готвачи, които премериха сили в два състезателни дни в “Интер Експо Център” по време на националните квалификации на 11 и 12 ноември.
Заедно със своя помощник и треньор - Симеон Николов и Юлия Панджерова, Антонио Иванов ще замине за Унгария, където на 10 и 11 май 2016 г. ще премери сили с готвачи от 60 страни. Ако се представи добре, той може да е сред 24-мата финалисти, които ще се състезават за голямата победа в Лион, Франция, през 2017 г.
Зад всеки един от състезателите, които два дни готвиха на живо в София, стоеше екип от още двама души - помощник и треньор. Петте отбора разполагаха с по пет часа и половина, за да приготвят по едно ястие с калкан и пиле Label rouge - френска порода, отглеждана на свобода, както и три гарнитури и сос.
Жури от осем български топготвачи, водено от Андрей Стоилов, дегустира специалитетите в два поредни дни и определи победителя за България в престижното състезание. Наградата връчи Вероника Пунчева, управляващ директор на “МЕТРО България”. “Ние в МЕТРО вярваме, че българският кулинарен талант трябва да получи световно признание”, каза тя и добави, че МЕТРО ще подкрепи победителя в подготовката му за полуфинала и в организацията на пътуването му до Будапеща.
Петте отбора поздрави и носителят на звезда “Мишлен” и президент на Bocuse d’Or Германия - шеф Патрик Ярос. Той беше гост на националните квалификации в София по покана на “МЕТРО Кеш енд Кери” - световен партньор на Bocuse d’Or . Конкурсът е едно от най-престижните кулинарни състезания в света, известно още като “Кулинарните оскари”.
Коментари (0)
Вашият коментар