Епилация и депилация: какво ново

В последно време козметичните продукти, предназначени за премахване на нежеланите косъмчета, стават все по-съвършени и иновативни. Няма никакъв проблем да направите кожата си гладка и красива дори в домашни условия. Можете да избирате между епилатор и восъчни ленти. Какви са новините в тази област?

Епилаторите стават все по-удобни, компактни и надеждни. Появяват се нови функции и най-важното - с тях обезкосмяването е много по-безболезнено. Съвременните епилатори са в състояние да отстранят дори и най-късите косъмчета с дължина от 0,5 мм. Повечето модели се продават с няколко приставки (включително и за деликатните зони) и с повече скорости. Съществува дори функция за смяна на пинцетите - за по-тънки и по-дебели косъмчета.

Нови функции
Обърнете внимание, че някои съвременни модели епилатори имат приставки дори за областта на бикините. Изменя се и количеството на подвижните глави - при повечето епилатори тя е една, но наскоро се появиха модели дори с три подвижни глави, което несъмнено облекчава процедурата.
Още една новина е епилацията във вода или с използване на пяна за бръснене.

За облекчение
За да направят процеса на обезкосмяване по-безболезнен, са добавени специални масажиращи приставки, механизми за повдигане на косъмчетата и охлаждащи елементи. Системата за осветяване в новите модели позволява да не пропуснете нито едно косъмче. Вече има и безжични епилатори, които ви избавят от досадните кабели.

Биоепилация

Ако преди няколко години бяха популярни депилиращите кремове и гелове, то днес мястото им уверено заема восъкът. Жените се отказват от химическите депилатоари, тъй като след употребата им често се наблюдават нежелани ефекти - враснали косъмчета, кожни раздразнения, понижена ефективност след дълго използване.
Затова биоепилацията, или епилацията с восък, която се е използвала още в древността, става все по-популярна. Съвременните добавки правят процедурата максимално проста и безболезнена.
Биоепилацията позволява да се избавите от косъмчетата за срок от две до пет седмици. Използва се горещ, топъл или студен восък (коламаска).

Към последните новини в тази област се отнасят:

- карамелен восък - на основата на натурален карамел.
- шоколадов восък - с масло от какао в състава.
- повечето коламаски съдържат натурални или синтетични смоли

Грижа за кожата

За да избегнете страничните ефекти след епилация или депилация и да съхраните кадифения вид на кожата си по-дълго, може да се възползвате от постиженията на съвременната beauty индустрия.

Проблем 1: раздразнена кожа

Ако имате чувствителна кожа, използвайте лосиони и гелове, в състава на които влизат зелен чай, алое вера, мента. За периода на отпуските са удобни специалните салфетки, които почистват и успокояват кожата след обезкосмяване.


Проблем 2: нараняване на кожата


Често след отстраняване на косъмчетата остават ранички, които могат да се възпалят и да предизвикат неприятно усещане. Използвайте козметични средства с противовъзпалителни и укрепващи компоненти като масло от чаено дърво, глицерин, спирт, етерично масло от лавандула.


Проблем 3: враснали косъмчета


Има цели серии козметични средства, които помагат да се отстранят врасналите косъмчета и да се предотврати появата им. Те са във вид на крем, гел или емулсия и се нанасят на следващия ден след епилацията, а след това регулярно в продължение на няколко седмици.


Проблем 4: бърз растеж на косъмчетата


В този случай ви е нужен продукт за блокиране растежа на косъмчетата. Тези средства не само забавят растежа им, но и отслабват структурата и ги правят по-светли. Някои от тях са предназначени за по-дебели и тъмни косъмчета и в състава им има по-агресивни компоненти, които не са препоръчителни за чувствителна кожа.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не забравяме как се кара колело?
25-те прехвалени места по света, които разочароват (галерия)
Какво става с очите, ако гледаме 3 часа на ден в екран
Великденски вицове и смешки
Има ли връзка между Христос и египетските пирамиди?

Напишете дума/думи за търсене