5 правила за красив тен

Опитвате се да се сдобиете с перфектен тен, а в края на ваканцията ви се оказва, че така и не сте успели? Не е сложно, достатъчно е да се придържате към няколко лесни правила.

Равен загар и сияйна кожа - това е заветната мечта за много момичета. Дерматолизите смятат, че за безопасност на кожата и организма трябва да се следват няколко стъпки:

1. Средства за защита

Необходими са, за да защитите кожата от слънчево изгаряне. UV филтърът ликвидира вредното въздействие на лъчите.

2. Време за пребиваване на слънце

Трябва рязко да ограничите престоя си на слънце. Много жени се опитват да получат тен за минимален срок. Слънцето е най-вредно между 12 и 15 часа и през това време е най-добре да се установите на сянка.

3. Устни

Не забравяйте да се погрижите и за нежната и чувствителна кожа на устните. Снабдете се със слънцезащитен крем с по-висок UV фактор за тази деликатна зона.

4. Светла и чувствителна кожа

Ако сте от хората с такъв тип кожа, спрете се на хипоалергенни средства с минимум 20 SPF. При всички случаи е добре да се консултирате с дерматолог или поне с фармацевт.

5. Вода и тен

Не забравяйте, че водата отразява слънчевите лъчи и повишава риска от слънчево изгаряне. Затова през 2-3 часа нанасяйте слънцезащитен продукт.

 


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
3 корекции в първите фази на секса, за да не се сдобиете с разбито сърце
Защо не забравяме как се кара колело?
25-те прехвалени места по света, които разочароват (галерия)
Какво става с очите, ако гледаме 3 часа на ден в екран
Великденски вицове и смешки

Напишете дума/думи за търсене