Пиронкова бе само на крачка от сензационен финал

Първата ракета на България Цветана Пиронкова остана само на крачка от мечтата си - да спори за трофея на "Уимбълдън". На полуфинала тя загуби с с 6:3, 3:6, 2:6 от рускинята Вера Звонарьова, съобщават от trud.bg .

Българката спечели първия си сервис гейм само за 2 минути - 1:0. Рускинята изравни - 1:1 гейма. След 9 минути игра нашата тенисистка поведе с 2:1. В самото начало на двубоя нито Цвети, нито Звонарьова не успяха да пробият своята съперничка, а българката излезе напред с 3:2. Точно тогава обаче Пиронкова взе подаването на рускинята и поведе с 4:2, а сетне увеличи преднината си на 5:2.

След 28 минути игра Цвети вече сервираше за спечелване на сета и не срещна сериозни трудности да доведе нещата до успешен край на частта - 6:3.

Вторият сет започна по подобие на първия - без пробиви до 2:1 за Звонарьова. Българката изравни до 2:2. До този момент тя играе със самочувствие и контролира действията на корта, въпреки че съперничката й също се отърси от сковаността си.

При 3:2 Звонарьова стигна до първата си възможност за пробив и успя да поведе с 4:2. След поредица от атрактивни разигравания на корта от страна на двете тенисистки съперничката затвърди успеха си до 5:2. Цвети спечели своето подаване "на нула" - 5:3 за рускинята, а малко-по-късно Звонарьова изравни резултата - 6:3 и 1:1 сета.

Третият решителен сет започна с нов пробив за Звонарьова и тя поведе с 2:0. Увеличиха се непредизвикани грешки на пловдивчанката, но с неимоверни усилия тя успя да спаси следващия си сервис гейм - 2:1. Звонарьова обаче натрупа самочувствие, пласира дори немислими удари и стигна до нов пробив за 4:1 в своя полза.

Сетне Цвети можеше да се върне в мача, след като получи шанс да пробие подаването на противничката си, но рускинята показа здрави нерви и спаси два "брейк пойнта" - 5:1. Българката продължи да се бори - 5:2. Рускинята успя да вземе последния си сервиз и спечели мача с 3:6, 6:3, 6:2.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Характеристики на 5-те вида лидери
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене