БГ Радио празнува с 15 часа ефирен, 15 години на 3 март

Точно преди 15 години с мега концерт на пл. Александър Батенберг в България се ражда БГ Радио. И до момента това е единствената българска медия, която излъчва, подкрепя и промотира само българска поп и рок музика вече 15 години.

БГ Радио готви специална 15-часова програма, с която ще отбележи 15-тия си рожден ден на най-големия национален празник 3-ти март.

Мисията на медията вече 15 години е да подкрепя и популяризира българските изпълнители и култура с уникалния си формат и 15 години озвучава ежедневието на слушателите си както със златни български песни, така и с най-актуалните родни хитове. По повод годишнината, изпълнителният директор на БГ Радио Николай Янчовичин сподели, че е горд, че медията е доказала, че в България може да се създаде истински качествен и само български продукт. „Успехът на БГ Радио се дължи основно на страхотния екип на радиото, на българските музиканти, които считаме за част от екипа и разбира се – на многобройните слушатели, които още от старта на медията, повярваха в силата на българската музика“, допълни още Янчовичин. За тези 15 години, БГ РАДИО се превърна в емблема на надеждната и отговорна марка, която подкрепя българските ценности и култура, а аудиторията му се състои от образовани, активни и информирани българи, привързани към националните ценности и култура.

Според последните проучвания на Nielsen Atmosphere, БГ Радио е радиостанция номер едно в сегмента 18-49 години с 433 000 слушатели седмично!

Празничната програма на 3 март по БГ Радио ще започне в 9 сутринта, когато радиото ще излъчи концерта на пл. Александър Батенберг от 2001 г. В ефир веднага след това ще прозвучи и вторият паметен концерт от същия площад, но 10 години по-късно – събитието, с което БГ Радио отбеляза десетия си рожден ден.

В 12 ч. ще започне още един концерт, но този път - на живо и от самото студио на БГ Радио, в което най-обичаните звезди на България ще се съберат да поднесат своите песни и поздрави в ефира на БГ Радио от студиото в София. С песен ще се включат: Силвия Кацарова, Легендите – Любо, Йордан Караджов и Митко Кърнев, Орлин Горанов и Гергана Николаева, Сигнал, Ирра, Мария Илиева, Атанас Колев, D2, Pavell и Venci Venc', Моисей, Сантра, Славин Славчев, Рафи, Васко Кръпката, дует Ритон, Тоника-Домини, Орлин Павлов, Камелия Тодорова, Дичо, Мери Бойс Бенд, Дивна, Deep Zone Project, Стефан Вълдобрев, Теди Кацарова, VenZy, Прея, Рут Колева, Михаела Маринова, Невена Пейкова, Oстава и Милена Славова.

15-часовият маратон ще завърши със специален празничен микс на DJ Диян Соло, в който в парти версия ще прозвучат някои от най-големите хитове и златни песни от историята на БГ Радио.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?

Напишете дума/думи за търсене