Себастиен Льоб: Улицата не е писта

Появата на Себастиен Льоб пред български медии събра повече журналисти, отколкото Димитър Бербатов на пресконференцията за отказването си от националния отбор. Великият рали пилот покани репортерите "у дома, на френска територия" - в най-големия и модерен автомобилен център на "Ситроен" на Балканите в Божурище. В шоурума на вносителя "Автомотор Корпорация" бе паркирана неговата шампионска бегачка "Ситроен С4 WRС", до която Льоб по-късно позира. С нея шесткратният световен шампион ще гони победата в рали "България".

- Какви са първите ви впечатления от България?

- Не са много богати, защото още не съм видял нищо. От роудшоуто, което направихме на централния площад, усетих, че хората имат рали култура. Атмосферата беше чудесна, дойде много публика. Видя се, че автомобилният спорт е страшно популярен. Тук всичко ми е ново, за първи път съм в България. Надявам се да видя повече, като тръгна за състезанието. И в понеделник да се кача на самолета с добър спомен.

- Какво ви мотивира след толкова успехи да преследвате победата във всяко състезание?

- Обичам да карам. Правя това, което най-много обичам. Ето какво ме мотивира. Не са наградите, а удоволствието да се занимавам с нещо, което обичам.

- Рали "България" е първото на асфалтова настилка за сезона и се прогнозира, че колите на "Ситроен" ще бъдат най-бързи...

- Когато и да прогнозирате, че колите на "Ситроен" ще бъдат най-бързи, няма да сгрешите. На асфалт сме много добри, наистина. Трасето е ново, не го познаваме. Разбрахме, че е много хлъзгаво на места. Ще е интересно. И трябва да внимаваме, защото не само ние караме "Ситроен" в колоната. Ще имаме сериозна конкуренция.

- Как се подготвяхте за рали "България"?

- Нямаше как да се подготвя за нещо, което не познавам. Утре (б.р. - днес) ще направя опознавателна обиколка и ще си водя бележки. Това ще ми е подготовката.

- "Ситроен" ли побеждава, защото има Льоб, или Льоб - защото има "Ситроен"?

- Побеждаваме заедно. Не е заслугата само на едната или другата страна. Ние сме отбор и взаимодействието ни прави победители.

- Опитвахте да карате кола от "Формула 1". Чертаете ли планове да смените шампионата?

- Не. Карал съм "Формула 1" просто ей така, за спомен. Вкусих тази радост, останах доволен, но - дотук.

Цялото интервю със Себастиен Льоб може да прочетеш на www.trud.bg


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Характеристики на 5-те вида лидери
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене