Борис Бекер идва в България

Суперзвездата на световния тенис Борис Бекер ще посети България на 29 август, за да закрие финалите на 15-тото издание на един от най-значимите тенис турнири в страната Zagorka Tennis Cup. Бившият No.1 в световната ранглиста и трикратен шампион на Уимбълдън ще награди финалистите в турнира и ще изиграе демонстрационен мач с победителите в надпреварата.

Звездата на Борис Бекер изгрява на Уимбълдън през 1985 година, когато той печели легендарния турнир на едва 17-годишна възраст. След инфарктната победа срещу Кевин Кърън, Бекер, който дотогава е неизвестен юноша от малкото градче Лаймен, се превръща в тенисист номер едно на Германия.

Година по-късно той успешно защитава титлата си и печели финала срещу номер едно в световната ранглиста - чеха Иван Лендъл. Бекер триумфира на Уимбълдън и за трети път - през 1989 г. Следват победи от Откритото първенство на САЩ през 1989 г. и Откритото първенство на Австралия (1991 и 1996г.). Така титлите на тенис звездата от турнирите на Големия шлем стават общо шест.

Тази година традиционните четири турнира на веригата „Загорка къп" са с нов формат - Pro-Am. Срещите от веригата се играят по двойки, които се състоят от един бивш или настоящ професионалист и един аматьор. Турнирите вече започнаха в големите градове на страната, като през месец май премина състезанието в София, през месец юни - в Пловдив, а през юли (17-18.07) предстои турнирът в морската столица Варна.

Финалният турнир „Мастърс" е в София на 28 и 29 август, когато българските любители на тениса и почитателите на Загорка ще имат шанса да видят на живо тенис легендата Борис Бекер. Посещението на Борис Бекер в България ще бъде съпроводено със специална програма, изпълнена с тематични събития и забавления за почитателите на тениса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Характеристики на 5-те вида лидери
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене