Радина не обича да й казват „обичам те”

С актрисата Радина Кърджилова се срещаме в един необичайно студен и мрачен за разгара на лятото ден. „Предпочитам това време пред жегите", заявява тя, докато аз си мисля, че това свежо момиче няма нищо общо с меланхоличната и депресирана Сиана от „Стъклен дом". Напук на дъжда, сядаме в градинката пред Народния театър и си говорим дълго - за сериала, за море, за любовни смс-и, за мъже...

Първоначално поканили Радина на кастинг за ролята на Александра - по това време имала разкошна, дълга до кръста коса. В крайна сметка обаче я избрали за образа на Сиана, който според нея е най-сложния персонаж в целия сериал. „Снимките на „Стъклен дом" са забавни, но понякога се случва да изпадаме и в трудни ситуации - разказва младата актриса. - Добре че режисьорите са здраво стъпили на краката си и винаги търсят баланс. Докато актьорите, особено младите, сме доста по-емоционални." Според нея проблемът е, че при сериалите актьорът има много малко време за концентрация, не може да обмисли репликите си - и това понякога му изиграва лоша шега. „Това е изпитанието на сериала, нямаш време да мислиш, понякога не можеш не се представиш както ти се иска и нямаш време да се коригираш. Важно е да се допитваш до режисьорите и сценаристите. С Явор, Луиза, Бойко и Елена Петрова сме приятели. С приятни впечатления съм от целия екип. Не сме изпадали в крайни сръдни и битови скандали, защото това пречи на работата", обяснява Радина.

Сиана vs Радина

Радина определено не прилича на Сиана - има по-ведро и усмихнато излъчване. Казвам й го, а тя ми отговаря: „На мен вече ми казват Сиана, което ми е доста неприятно, защото аз съм си Радина. Бяха ме викнали на един кастинг за друг филм и аз го изкарах като някаква жестока меланхолия, все едно гледаш Сиана. Тогава от екипа ми казаха: „Чакай сега, това не ти е „Стъклен дом"! Става дума за италиански филм, в който героинята е кокона, глезла и т.н. И аз си казах: „Олеле, превръщам се в Сиана, което не бива да се случва никога повече!" Радина смята, че като тип човек Сиана е темерут, много е обсебваща, вкопчваща се в човека, когото обича. „Аз също съм такава на моменти, без да искам, особено когато съм влюбена. В Сиана не ми харесва, че когато й се е случило нещо лошо, тя става отмъстителна, вместо да приеме нещата каквито са и да продължи напред. Тя е умна, красива, интелигентна млада жена, за съжаление с проблем, поставен още в първия епизод. Винаги е намръщена, в лошо настроение. Имах разговор с режисьорите, защото Сиана постоянно плаче. Казвам - стига, хора, до кога? Не може ли един човек да страда без да плаче. Това момиче се скъса да реве." Според Радина трябва да има и хубави моменти, хората да са щастливи, да се обичат, да се смеят, да си разказват вицове, да покажат, че и в живота не са само страдания и драми. „Искам Сиана веднъж да се усмихне от щастие. Тя е толкова травмирана от семейната атмосфера и човека, когото обича, няма приятели, няма на кого да сподели какво й е на душата. Ако аз бях на нейно място, без един човек, с когото да мога да поговоря, просто щях да се побъркам!", пали се Радина. И обяснява, че самата тя е друг тип личност - по-отворена, склонна да приема нещата, които й се случват, с положителна нагласа. „Аз също на моменти съм прекалено вглъбена, защото съм много емоционална. Но определено имам нужда от въздух, за разлика от Сиана. Искам да се изстрелвам нагоре и да приемам това, което ми дава животът."

Любовните драми

„И аз съм преживявала любовни драми и несподелена любов, но това са неща от живота, които човек трябва да приема и да продължи напред", категорична е Радина. Според нея най-големият проблем на съвременните млади хора е егоизмът, прекалената насоченост към собствените си желания. „Много често хората, когато казват „обичам те", не го мислят наистина или го казват само за момента. За съжаление любовта се превърна в някаква изкуствена sms и телефонна любов. Тези думи се пишат, за да се избяга от ангажимента, които носят след себе си. Защото „обичам те" не означава само да го напишеш или кажеш, а най-вече да го покажеш. Другото не е любов. Хората не могат да изразяват чувствата си, може би защото ги е страх. Не мога да го приема, в такива случаи казвам на човека срещу мен, че не постъпва честно." Радина е твърдо решена никога повече да не преживява подобни неща. Казва, че има човек до себе си, но отказва да говори за него и по погледа й разбирам, че е изживяла някакво разочарование, с което се опитва да се пребори. „Боря се да бъда щастлива, да намеря собствения си връх. Малко се разочаровах и сега имам намерение да обърна поглед към себе си, да се успокоя", споделя младата актриса.

Голямата й любов

Радина казва, че голямата й любов е морето, направо го обожава, „това е болна тема". Ходи на къмпинг, това е нейният начин да усети връзката с морето. „Била съм на палатка, но тази година може би ще отида на хотел - на „Смокини" и „Градина". Питам я дали ще е сама, а тя отговаря, че ще е в компанията на приятелка от детството й. Като стана дума за любов, няма как да не я питам и за отношенията й с мъжката част от актьорския състав. „В жълтата преса се изписаха куп глупости, че съм влюбена в Калин. Бях казала в едно интервю, че съм влюбена, и хората първо си помислиха, че е в Бойко, после в Калин. Щом съм влюбена, трябва да е в някой от сериала", казва малко обидено, но с усмивка актрисата.

Взискателната Радина

Питам я по какви момчета си пада, а Радина избухва в смях: „Постоянно намирам кусури на гаджетата на приятелките ми, а към мъжете до мен съм още по-критична.
Много съм взискателна, изпитвам нужда от внимание. Не мога да се справям сама със себе си, имам нужда някой да ме гушне. Романтик по душа съм, въпреки че понякога съм агресивна и казвам неща, които не мисля, може и от зодията ми да е, Близнаци. Падам си по светли и високи мъже, поддържани, с красиви ръце и дълбоки, добри очи. Харесва ми, когато той е небрежен. Не мога да понасям суетни мъже. Мисля, че като ходим по улицата, аз трябва съм тази, която да се оглежда във витрините, а не той. Обожавам грижовни мъже, тези, които умеят да покажат интереса си към мен. Мъж, здраво стъпил на краката си, който във всеки момент ми показва, че аз съм жената и може да ми даде всичко. Нямам нужда от богато гадже със скъпа кола, а от човек, който да ме обича и да ми го показва."


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене