От коя приказка изскочи Селена Гомес

Като малки всички вярваме в чудеса. Като онази целувка, която преобразява краставия жабок в красив принц. Или като вълшебните феи с магически пръчки, които с един замах превръщат тикви в каляски.

Но с увеличаването на ръста ни увеличаваме и дистанцията с приказките и те стават просто детски разкази за лека нощ. Една 17-годишна девойка успя да се опази от това. Не само че още вярва в магьосници, но се превърна в една от тях. Селена Гомес - принцесата на „Дисни Ченълс" сдобила се с тази аристократична титла благодарение на сериала „Магьосниците от Уейвърли плейс".

Най-голямото вдъхновение за тийнейджърката, кръстена на трагично загиналата техано певица Селена, е нейната майка - театралната актриса Манди Тийфи. „Мама често ме взимаше със себе си на репетиции. Наблюдавах я как се приготвя за представление, как си слага сценичен грим. Често се шегуваше с мен, че знам репликите й по-добре от нея самата. Един ден проумях, че искам да съм като нея".

Веднъж набелязала целта си, Селена не губи време за постигането й. Първата роля на Селена е тази на Джиана в телевизионното шоу за симпатичния лилав динозавър Барни и неговите приятели. След национален конкурс за нови лица, организиран от „Дисни Ченълс", Селена е представена на зрителите на колосалната телевизионна мрежа. Първо с няколко гостувания в сериалите на канала „Лудориите на Зак и Коуди", „Хана Монтана", за да стигне до собственото си „магьосническо" шоу.

В него тя споделя екранното си време с двама братя. В живота старлетката, снимаща най-новия си едноименен филм в Монте Карло, е единствено дете. Но и тя като героинята си Алекс Русо, притежава вълшебни сили. През 2008-а тя беше ангажирана в кампания, насърчаваща тийнейджърите да научат повече за кандидат-президентската двойка Обама-Маккейн. Лолитката често участва в бенефиси за набиране на средства за болни деца. Но не забравя да се бори и за правата на животните в качеството си на член на фондация DoSomething.org. През август 2009 година Селена стана най-младият посланик на УНИЦЕФ за всички времена. Наред с филантропните й дейности, Селена намира време да пръска прашец и в музикално отношение. Малко преди да духне 16-те свещички върху тортата, младата звезда на „Дисни" подписа договор с музикалната компания „Холивуд Рекърдс".

Миналия септември тя и нейната банда Selena Gomez & The Scene издадоха дебютния си албум Kiss & Tell, който през март тази година беше сертифициран като златен. Преведено на нашенски това означава, че тавата е продадена в над един милион копия. Освен това талантливата госпожица от италиано-мексикански произход е записвала парчета и за няколко саундтрака. Три от тях са за филма „Още една история за Пепеляшка", в който тя си партнираше с Дрю Сийли - вокалния дубльор на тийн идола Зак Ефрон.

Заедно с най-добрата й приятелка Деми Ловато записва One and the Same за лентата „Програма за защита на принцесата", в който и двете се снимат в главните роли.
След една седмица Селена официално ще се сдобие с пълнолетие, което й дава право на вот, но не и на алкохол, поне в Америка, докато не навърши 21. Но защо са й спиртни напитки след цялата опияненост от сбъднатата мечта.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене