Кристиано Роналдо - любимецът

Биография и любопитни факти за талантливия футболист, по когото всички въздишат...

Кристиано Роналдо дос Сантос Авейро е роден на 5 февруари 1985 на португалския остров Мадейра. Има брат - Юго и 2 страни- Елма и Катя. Името Роналдо не е много популярно в Португалия - родителите му са го нарекли така на името на великият американски президент Роналд Рейгън, на когото те двамата симпатизирали.

Още на 12 е забелязан от големите португалски клубове.Той избира да играе за Спортинг Лисабон. Сър Алекс Фъргюсън забелязва таланта му и така на 13 август 2003 младият Роналдо подписва с Манчестер Юнайтед за рекордните за тийнейджър 11.5 милиона евро. От тогава постоянно е викан да играе за националния отбор на Португалия, а за отрицателно време се превръща и в любимец на фенове и жените по цял свят.

През 2007 остава на второ място след Кака в класацията за „Златната топка" , но през 2008 я печели с голяма преднина. През 2009 се мести в Реал Мадрид за сумата от 80 милиона паунда. В „Кралския" клуб той получава заплата от рекордните 106 хиляди паунда на седмица.
Роналдо се превръща в секссимвол със спортната си физика- висок е 184 см и тежи 75 кг.По-малко известни за него факти са,че :

Идолът от детството му е Марадона
Любимият му цвят е бял
Любимите му актьори са Анджелина Джоли и Жан Клод Ван Дайм
Най-хубавият подарък, който е получавал е футболна топка,
Най-упоритият му навик е да прави лицеви упору всяка сутрин
Любимите му филми са „Шесто чувство" и „Скалата"

В момента освен за футболната си кариера Роналдо полага грижи и за новородения си син. Момченцето се роди на 17 юни тази година. Спори се около самоличността на майката- според едни източници детето е заченато изкуствено, а според други става въпрос просто за мимолетен флирт и на майката и е било платено,за да остане анонимна.



ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Характеристики на 5-те вида лидери
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене