Какво ядат Мадона и Гуинет Полтроу

Макробиотичната диета, която от години спазват стриктно Мадона и Гуинет Полтроу, идва от Япония. Идеята й е да уравновесява двата вида енергии в човешкия организъм - Ин и Ян или мъжката и женската. Този режим на хранене не само намалява теглото, а и премахва здравословните проблеми. Тя не се спазва за определен период от време като другите диети, а е доживот.

Най-важният принцип на тази диета е дневното меню да се включват основни продукти в определено количество. Поне 50 % от в него трябва да са пълнозърнестите житни растения - ориз, ечемик, просо, овес, пшеница, царевица, елда и др. Около 20-30 % е количеството на зеленчуците - зеле, броколи, карфиол, тиква, магданоз, ряпа, кромид лук, зелен лук, моркови.

2-3 пъти седмично могат да се включат краставици, целина, маруля, гъби и копър. Не бива да се ядат всеки ден картофи, домати, патладжани, чушки, спанак, цвекло, тиквички, аспержи и авокадо. Между 5 и 10 % от менюто трябва да са бобовите култури и морските водорасли. Редовно могат да се консумират зелен фасул, грах, леща. Другите бобови храни трябва да се включват от време на време.

Морските водорасли са важна част на макробиотичната диета - те осигуряват на организма ценни витамини и минерали. Един-два пъти седмично се ядат риба, плодове и плодови десерти от пресни или сушени плодове, препечени семена и ядки - тиквени и слънчогледови семки, сусам, орехи, фъстъци и лешници. Като подсладители се използват предимно оризов сироп, ечемичен малц и кафява захар.

Тази диета изключва обикновената готварска сол, вместо нея се ползва морска сол, соев сос и водорасли в умерено количество.

Важно е да се знае, че човек трябва да яде, само ако е гладен. Трябва да дъвче храната старателно - около 50 пъти всяка хапка. Яде се два или три пъти на ден, като се спазват правилните пропорции при подбора на храните.

Храната се яде сурова или се приготвя на пара, задушава се или се пече.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какво представляват хората, наречени синкис?
Рекорд - трейлърът на филма за Георги Аспарухов-Гунди с 2 500 000 гледания (Видео)
В Кан просълзената Бинош определи Мерил Стрийп като “международно съкровище”
Дъщерята на Том Круз се отказа от фамилията на баща си
Дзадзен практика - тайната на дзен

Напишете дума/думи за търсене