Цветове, парфюми и скъпоценни камъни според зодията

Стилът е нещо строго индивидуално, но астрологическият знак също оказва влияние върху избора ни макар и подсъзнателно

Овен - Овните са темпераментни и активни. Те са от групата на огнените знаци. Предпочитаните цветове за тази зодия са именно енергичните и топлите- жълто, оранжево и всички нюанси на червеното. "Живите" разцветки разкриват борбената и динамична натура на представителите на този знак.

Относно изборът на парфюм овните предпочитат такива със силно изразен аромат. Дървесните нотки както и острите ухания ги активизират и покачват самочувствието им. За дамите подходящи са аромати с мирис на пролетни цветя или джин с лимон, а за мъжете- кедър, жасмин и мускус.

Предпочитаните цветя за подарък на „огнената зодия" са лалета и гладиоли.
Скъпоценните камъни, които подхождат и оказват позитивно влияние на овните са диамант, рубин, корал, аметист, аквамарин и оникс.

Според легендите диамантите носят щастие и успех когато са подарени или получени в наследство. Аметситът носи благоденствие и спокойствие, аквамаринът укрепва духа, а оникса стимулира вродената упоритост и амбициозност на представителите на тази зодия. За камъни- талисмани са подходящи червеният яспис и индийския карнеол.


Телец - Телците са спокойни романтични, но и властни по характер. Обичат хармонията. Като земна зодия те предпочитат нюансите свързани с цветята и природата- бледожълто, зелено, бледолилаво, бяло, розово. Романтичните цветове отговарят на същността на този зодиакален знак.

Цветно - сладникавите нотки, както и тези на бергамот стимулират чувството за естетика на телците. Нежните ухания им действат успокояващо. За жените са подходящи парфюми с мирис на ванилия, касис, роза и лилия, а за представителите на силния пол такива с аромат на дъбов мъх, мускус, амбър, санталово дърво и бергамот.
Подходящи цветя са люляк и момина сълза.

Идеалните камъни за телците са сапфир, ахат, нефрит, тюркоаз, оникс. Ахатът ги успокоява и ги предпазва от недоброжелатели, а сапфирът им дава власт. Тюркоазът пък стимулира увереността и борбеността им. За камъни - талисмани са предпочитани оранжевия карнеол и розовия кварц.


Близнаци - Близнаците са любознателни, разговорчиви и енергични. Обичат забавленията и експериментите. Те са от групата на въздушните зодии и идеалните цветове за тях са нюансите на небето - бледожълто, сребристо, лилаво, бледосиньо и всички нюанси на сивото.Сивото е щастлив цвят за тази зодия.

На активния начин на живот на близнаците подхождат аромати с цитрусуви нотки, с дъх на подправки и свежа зеленина. Тези аромати ги успокояват и стимулират. За дамите близнаци са подходящи аромати с дъх на магнолия, ягода, бяла лилия, пролетна мимоза, лимон.За мъжете - водна лилия, нарцис, коралова орхидея.

Момина сълза, нарцис и жасмин са любимите цветя на близнаците. Подходящите скъпоценни камъни за тази зодия са ахат, топаз, кехлибар, тигрово око и изумруд. Топазът е известен като „камъкът на криминалистите" - той изостря ума, тигровото око помага на близнаците да са в хармония със себе си, а кехлибарът укрепва здравето им като спомага за изхвърлянето на вредните токсини от организма.За талисмани са предпочитани цитрина и тигровото око.


Следва продължение.....

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене