Теди Бургазлиева: Когато съм сама, съм най-силна

сн. trud.bg

Една от незабравимите носителки на титлата "Мис България" Теодора Бургазлиева е за кратко в България. Специално за "Труд" миската споделя няколко нови факта около себе си, преди отново да се завърне в Лос Анджелис, където живее.

Благодарение на свръхраздуханата история с публикуваните "голи снимки" на Теди преди конкурса "Мис България 2002" тя не представи страната ни на финала на "Мис Свят". Въпреки това поморийката продължава да носи короната си с достойнство и доказва, че понякога си струва да бъдеш мис.

Пред "Труд" Теди разкрива и оспорва слуховете за себе си, които битуват в медийното пространство. И споделя върху какво работи и има ли мъж до себе си в момента.

- Краткотрайната "Мис България" - отнеха ти короната заради голи, но естетски снимки. Знаеш ли кой "те издаде" и раздуха скандала и простила ли си му?

- Всъщност короната ми не беше отнета, но бях лишена от шанса да представя България на "Мис Свят" през 2002 г. Според регламента на световния конкурс не се допускат претендентки, които са се снимали в каквито и да било разголени фотосесии. Въпросната година финалът се провеждаше на Сейшелските острови и помня, че организаторите се опитваха дори да премахнат тура, в който момичетата излизат по бански костюми. Не мога да виня никого за това, какво е било издадено или раздухано, не се сърдя на никого.

- Съжаляваш ли, че не успя да се явиш на "Мис Свят"? Смяташ ли, че би имала шанс на този толкова политизиран и меркантилизиран конкурс?

- Не съжалявам. Вярвам, че в живота няма случайни неща и всичко се случва поради определена причина. Смятам, че шанса да представя България пред света ще го имам до края на живота си и без конкурс.

- Защо реши да заминеш за Америка? Как избра Лос Анджелис?

- Пътувала съм из цяла Европа, била съм и в Азия, и в Африка, но никога не бях стъпвала в Америка. И от малка съм искала да посетя тази страна, да видя Лос Анджелис, Маями, Лас Вегас, Ню Йорк. След развода си преди около 3 г. тръгнах за Щатите на почивка. Така се развиха нещата, че животът там ми хареса дотолкова, че реших трайно да остана там. От малка рисувам, завърших художествена гимназия, след това колеж по мода и дизайн - специалност мениджмънт на модата и моден дизайн. Искаше ми се да създам колекция с дамски дрехи в България, но съпоставяйки големината на пазара в Америка и този тук, нямаше как да избера да започна да се занимавам с бизнес в родината. Имам и такава идея за по-късен етап - да създам специална колекция за българския пазар, която ще включва не само дрехи, но и обувки с високо качество на по-ниски цени. Това ще го правя повече за удоволствие и ще се опитвам да лансирам млади български дизайнери.

- Работи ли агенцията ти "Холивуд дриймс" и може ли една макар и красива жена без връзки в шоубизнеса да направи пробив?

- Всъщност "Холивуд дриймс" е само името на първата ми колекция, а самата марка дрехи се казва ТЕА. Имам и линия от слънчеви очила с кристали. Разпродадохме "Холивуд дриймс" много бързо. В момента работя над новата си колекция, която ще се казва "Силвър", защото включва много сребърни тонове, изкуствена кожа в сребристо, кристали и пайети. Подготвям и колекция за магазина на моя приятелка, който се казва Deep Vision.

Дали една жена може да успее без връзки в шоубизнеса?...

- Да, може. Въпреки че за да успееш в какъвто и да било бизнес, трябва да създаваш приятелства. Сам човек няма как да постигне много. Ако не са били приятелите ми, нямаше нито да завърша колекцията си, нито да пласирам дрехите по магазини и интернет.

- В България се говори, че в първите години си работила като момиче на повикване? Как ще коментираш слуховете?

- (Смее се.) Колкото и скучно да звучи, животът ми не е сценарият на филма "Хубава жена". В първите години съм работила в магазин, не като момиче на повикване.

- Била си и мениджър на верига магазини за дамски облекла. С какво се занимаваш в момента?

- Да, така е. Сега работя над новата си модна колекция и се подготвям за изпити, за да получа лиценз за брокер на недвижими имоти в Ню Йорк. Правя и уебсайт за картини с маслени бои, които ще продавам в Америка.

- Била си дори в Сибир? Какво прави там?

- Живях в Сибир, докато бившият ми съпруг работеше там.

- Пред сп. "Максим" казваш, че се познаваш с Леонардо ди Каприо и Кристияно Роналдо. Как се запознахте? Наистина ли известните мъже са много суетни и как се държат с красива жена?

- С Кристияно Роналдо и с Лео ди Каприо ни запозна моя приятелка на парти в Бевърли хилс. Не всички известни мъже са суетни. Според мен не е до това кой колко е известен, а до самия човек. В Америка хората не са толкова показни като при нас, в България. Никой не ходи с охрана, облечени са много стилно и скъпо, но никъде не се вижда знакът или марката с големи букви, както е у нас.

- Бракът ти с футболиста Александър Младенов приключи с развод след 4-годишно съжителство. Разочарована ли си от любовта и има ли нов мъж в живота ти?

- Не съм се разочаровала от любовта. Вярвам, че има голяма, вечна и истинска любов, но просто не съм я срещнала все още. Прекалено съм фокусирана върху професионалното си развитие и мисля, че има достатъчно време да се появи мъжът на живота ми. Засега не го търся. Нямам мъж до мен за момента. Но истината е, че когато съм сама, съм най-силна и успявам да направя най-много стойностни неща.

- Разкажи нещо повече за детето си? Знае ли български, идвало ли е при баба и дядо?

- Все още нямам дете, въпреки че според вестниците бях бременна около 13 месеца... Истината е, че не съм била бременна и нямам дете. Не се чувствам готова да съм майка. Искам да бъда финансово стабилна и независима и чак тогава ще се замисля за деца. Желанието ми е един ден, ако децата ми поискат да учат в Харвард, да имам възможността да им го осигуря - със или без мъж до мен.

- Ти си от Поморие - как те приемат съгражданите ти? С радост или със завист?

- Да, от Поморие съм. Най-красивото градче в България! Лично аз много обичам съгражданите си, дори съседите ми са като част от семейството ми. Не мога да кажа дали и кои ми се радват или ми завиждат, но мисля, че повечето хора там са добри и се радват. Навремето, когато ме избраха за "Мис България", община Поморие заедно с читалището ми организираха официално посрещане в града. С програма! Беше невероятно! Можете ли да си представите какви мили хора?

- Къде виждаш бъдещето си - у нас или в чужбина?

- В България и в Америка!


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене