Цветове, парфюми и скъпоценни камъни според зодията 2

Стилът е нещо строго индивидуално, но астрологическият знак също оказва влияние върху избора ни макар и подсъзнателно

Рак - Раците са чувствителни и емоционални. Те обичат спокойната атмосфера и хармонията. Раците принадлежат към групата на водните знаци и подходящи за тях са синьо - зелените цветове, сребристото и охрата. Тези разцветки ги успокояват и повишават настроението им. Синьото и бледолилавото отключват вродените творчески умения на тази зодия.

Подходящите парфюми за раците са тези с дъх на лято, с цветно- фруктов мирис. Ароматът на жасмин дава енергия на представителите на този знак, а кактусовия мирис ги вдъхновява и зарежда с идеи. За нежния пол подходящи са парфюми с дъх на кафе, цитруси, кориандър, шафран и мускус, а за мъжете такива с цветни и плодови нотки - кедър, сандалово дърво, кориандър и кора на олива.
Подходящите цветя за тази зодия са водна лилия, жасмин и повечето цветя с бели цветове.

Скъпоценните камъни на раците са бисер, кристал, аметист и хризолт. Бисерът им вдъхва увереност, аметистът спомага за овладяване на емоциите им, а кристалите им носят хармония и душевно спокйствие. За талисмани са подходящи сивият авантюрин и рубинът.

Лъв - Лъвовете притежават огромна енергия, те са откровени и амбициозни. Пламенни и активни, принадлежат на групата на огнените зодии. Освен характерните за тази група червени разцветки, лъвовете предпочитат черното и златистото. Тези цветове засилват борбената им натура и енергичността им. Златистото подсилва самочувствието и увереността на тази зодия.

Ароматите на лъвовете са наситени - с дървесни нотки и дъх на нарцис. Те пропъждат лошите мисли и стимулират вродената енергичност на представителите на този знак.За дамите идеални са комбинациите от цветни и класически аромати - мускус, амбра, зелена мандарина, карамелизирани пуканки, розов жасмин. За силния пол тези с аромат на карамел, мускус, ванилия, сандалово дърво, нарцис.
Цветята на тази зодия са божура и хризантемата.

Предпочитаните камъни са диамант, рубин, всички цветове на ясписа, гранат. Рубините и диамантите провокират фантазията на лъвовете и засилват лидерските им качества. Гранатът влива у тях допълнителна енергия и успокоява пламенния им нрав. Ясписа предпазва от болести и умора. Камъните - талисмани на зодията са - планински кристал и сив кварц.


Дева - Девите са дипломатични и уравновесени. Разумни и романтични, те са земна зодия и обичат хармонията и спокойствието. Предпочитаните цветове за тях са светло зеления, белия, виолетов, светлосив. Нюансите на есенните листа им подхождат и внасят хармония в ежедневието им.Белият и виолетовият засилват романтичната им натура.

Подходящите аромати за девите са цветните и екзотичните, както и тези с дъх на зеленина. Тези парфюми ги откъсват от рационалното им и подредено ежедневие и ги стимулират да мечтаят. За жените подходящи са цитрусовите нотки - мандарина, зелен лимон, както и дървесните аромати - сандалово дърво, кедър, а за мъжете - ненатрапчиви миризми, цитруси, дъбов мъх. Любими цветя са червения мак и бялата роза.

Подходящите скъпоценни камъни на девите са сапфир, яспис, тигрово око и хелиотроп. Сапфирите са идеални за тази зодия, тъй като провокират положителните мисли и емоции. Ясписът ги зарежда с енергия, а тигровото око избистря ума им. За камъни - талисмани са подходящи жълтият ахат и лазуритът.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?

Напишете дума/думи за търсене