Световни звезди си падат по нашата кухня

Менюто на германските металисти от “Рамщайн” беше засенчено от алкохолните им подвизи.

Често световноизвестните изпълнители, които гостуват за участия в страната ни, споменават колко красиви са българките. Напоследък обаче знаменитостите имат и още едно изкушение - традиционните български манджи. Това пише електронното издание на в. "Труд".

Вниманието на звездните клиенти предимно кръжи около кебапчетата, шопската салата и морската кухня, разкриха от столичното заведение “При Яфата”, което най-често гощава чуждестранни изпълнители.

Последният популярен клиент е рапърът Нана, който нашумя през 90-те години на миналия век с парчето Lonely (от англ. “Самотен”). Той опита за пръв път в живота си пресен черноморски калкан и си поръча няколко пъти шопска салата и люти чушки. При посещението си в България Нана не пропусна да обиколи и столичните чалга клубове. Негови гидове в нощния живот разказаха, че смело смесвал уискита с шотове.

След участието си на Балканските музикални награди в София гръцката звезда Анна Виси вечеря на българска територия, придружавана от Дейв Стюард от “Юритмикс” плюс 11 души антураж. Услади си с пилешки пържолки, кюфтета, кебапчета, шопска салата и пържени картофки. Останаха възхитени от българската лютеница, топеница и катък. За десерт опитаха бабин крем с карамелизиран ананас. Анна Виси дори поиска от готвача рецептата, за да си го приготви, когато се прибере вкъщи. Всичко това гъркинята и придружителите й преглътнаха под акомпанимента на българска народна музика, към която също не скриха симпатиите си.

Лицето на турската музика Таркан заложи на пълнено пилешко филе с лозови сармички и синьо сирене при последната си визита в България. Руският му колега с българо-арменски корен Филип Киркоров обядва манатарки в масло и чушка бюрек.

Непресъхващите източници на сръбски хитове Драгана Миркович, Бобан Здравкович и Мирослав Илич решиха да не напускат границите на балканското кулинарно майсторство и смело обръщаха кюфтета, кебапчета и всичките им месни “роднини”.

Солистите на ирландската трупа Lord of the dance Джеймс Кийгън и Кийра Скот пък се прехласнаха по балканската кълцаница и хайдушкия шашлик. От заведението разкриха пред “Труд”, че звездните гости си поръчали цяла домашна орехова торта въпреки суровия хранителен режим, който спазват, за да са в танцувална форма. Диско легендите от “Бони М” се оказаха големи почитатели на средиземноморската кухня с наш привкус. Това се материализира под формата на запечена сьомга с розмарин и канапе от тиквички на грил, филе от калкан с каперси и дива ципура на сол.

Английският цигулар Найджъл Кенеди се спря на октопод на скара със сладко-лютив сос и салата от рукола с пармезан.

Менюто на германските металисти от “Рамщайн” беше засенчено от алкохолните им подвизи. При посещението си във фолк дискотеката “Ориент 33” те гаврътнаха по една бутилка уиски и водка и няколко бири, които разредиха с минерална вода и кола. Юнаците омекотиха огнената вода с плата с плодове.

Чети още интересни истории на www.trud.bg.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене