На 23 и 24 септември гр. Угърчин е домакин на първия у нас Фестивал на трюфела. Демонстрационно приготвяне на ястия с най-скъпата гъба, гурме специалитети и показно търсене на трюфели, са само част от богатата фестивална програма. Освен наши кулинари, организаторите са поканили и италиански майстор готвач, който да разкрие пред публиката как се приготвя екзотичната гъба в родината му.
Според най-големият износител на трюфели у нас Цветозар Мичевски, България захранва света с най-много от ценната суровина. Затова му се сторило странно, че все още не й се отдава дължимото внимание с празник, както е на много места в чужбина.
1,3 кг черен трюфел открил жител на Угърчин в двора си това лято. С обучено куче там бил намерен още около килограм, който се харчи за над 3 хил. евро. Май от тази находка се зародила идеята за феста. Негови ортанизатори са община Угърчин и Цветозар Мичевски.
Коментари (0)
Вашият коментар