Повечето ресторанти в този списък са известни не само заради своята екзотична локация, храни и задушевна атмосфера. Те са носители и на звездата "Мишелин", пише therichest.com.
"Ръководството на Мишелин" е серия от ежегодни справочници за високи постижения в реномирани заведения за хранене. Придобиването на такава звезда, или нейната загуба, може да има пагубен ефект върху репутацията и цените на даден ресторант.
10. "Маса" се намира в Тайм Уорнър Център в Ню Йорк. Главният готвач Маса Такаяма посреща своите клиенти с 3-часово кулинарно събитие. В "Маса" няма меню, клиентите се настаняват, при което им се предлагат пресни ястия директно от кухнята. Атмосферата е успокояваща, най-вече заради това, че цената на самата вечеря не пада под $350 на човек, без бакшишът да е включен. Снимка: www.masanyc.com9. "Мисогуигава"- Киото. Ресторантът предлага френска кухня с японски привкус. Той се намира в бивша чайна в централно Киото. Сезонното меню съдържа 8 ястия и цената възлиза на около $162. По-специалната версия на това меню струва $270 и трябва да бъде поръчана поне 5 дни по-рано. Ресторантът разполага и с редица лични трапезарии, отделени за специални случаи. Факсимиле: www.misogui.jp8. "Ла пре Кателан" се намира в сърцето на парка Булонски лес в Париж, Франция. Цените на ястията започват от $85, но вечерното меню рядко е под $100. Най-впечатляващи са хляба и вината, които са важна част от менюто на всеки реномиран френски ресторант. Снимка: www.leprecatelan.com7. "Бейж" се намира на последния етаж на сградата "Шанел" в Токио, в квартала Гинза. Главен готвач е Ален Дюкас, който е горд притежател на наградата за цялостно творчество на "50-е Най-добри ресторанти в света за 2013 г.". "Бейж" предлага френска кухня с японски сезонни подправки. Цените за тристепенно и четиристепенно меню са съответно $147 и $190. А когато клиентите приключат с храненето получават шоколад във формата на копче "Шанел". За $25, естествено. Снимка: www.beige-tokyo.com6. "Гордън Рамзи", Лондон. Ресторантът притежава три звезди "Мишелин". Неговото сезонно меню предлага поредица от ястия, които струват ?185 или приблизително $320, но към това се прибавя и 12,5% бакшиш, което прави цената близо $355. Най-скъпия продукт в "Гордън Рамзи" е червено вино Шато Марго, реколта 1900 г., чиято цена надвишава $18 000. Факсимиле: www.gordonramsayrestaurants.com5. "Крисиер" се намира в Швейцария и също притежава три звезди "Мишелин". Той предлага пълно сетивно преживяване, а през 2013 г., главният готвач Беноа Волер става "Готвач на годината" в Швейцария. "Крисиер" предлага специално създадено меню с разнообразни ястия, но цената му е $415. Снимка: Уикипедия4. "Арагава" бе оценен като най-скъпия ресторант в света през 2006 г. от сп. Форбс. Той се намира в мазето на офис сграда в Токио и е с капацитет едва 22 души. Той е известен със своя бифтек от говеждо, при който животното трябва да отговаря на много специфични критерии. Без да са включени напитки, меню с фиксирана цена ще излезе по $341 на човек. Факсимиле: www.therichest.com3. "Льо Мюрис", Париж. Ресторантът е собственост на Ален Дюкас. Впечатляващ е със своите кристални полилеи, бронз и мрамор, но най- вече с изгледа си към Градините на Тюлейри. За $524 може да опитате 3 специалитета, плюс селекция от сирена и десерти. Снимка: www.alainducasse-meurice.com2. "Итхаа" (Ithaa- от малдивски език "седеф"), Малдивите, се намира пет метра под повърхността на Индийския океан и предлага 180 градусова панорамна гледка на кораловите градини, които го заобикалят. Ресторантът предлага европейска кухня, а вечерното меню започва от $320 на човек. На децата е позволено да присъстват само на обяда, а за вечерята има елегантен дрескод. Ако сте пестеливи, $500 на човек биха стигнали идеално. Снимка: Уикипедия1. "Съблимоушън" се намира в Ибиса, остров, известен със своите купони. Капацитетът на ресторанта е едва 12 души, което го прави толкова ексклузивен. Технология, психология и дизайн се комбинират в едно, обещавайки на клиентите едно емоционално преживяване. Менюто разполага с 20 ястия, които могат да достигнат до $2000. Снимка: www.sublimotionibiza.com
Коментари (0)
Вашият коментар