Антоний Аргиров избягал от сватбата си

фотограф: Александър Ашминов

С бармана Коки от най-нашумелия български сериал се срещаме, разбира се, в бар. Но не в този от „Стъклен дом", който за огромно съжаление на почитателите на филма се оказва декор.

Тони пристига пет минути по-рано (нетипично за актьор), носи огромни слънчеви очила (вероятно за да се спаси от фенките) и си поръчва три соди („В тази жега си поръчвам от всичко по три.") Приготвила съм се да слушам интересни истории, защото, както е известно, барманите ги колекционират. А Антоний е барман не само в „Стъклен дом", но и в реалния живот.

Барман в сериала или в живота

Антоний е избран за ролята на Коки без кастинг. От екипа му казват, че им трябва човек, който да е или на 28, или на 35 години. Тони не покрива критериите, защото е на 30, обаче все пак накрая получава ролята. Сигурен е, че не е избран, понеже работи в бар: „В ролята ми няма нищо барманско. Това, което е изобразено в сериала в образа на бармана, не се покрива много с действителността. Дори барът от сериала не съществува, декор е. Мои познати са ме питали къде е, за да дойдат, а аз им казвам - не става, няма го", смее се Антоний. Питам го дали клиентите му споделят житейските си истории подобно на героите от „Стъклен дом", които изливат душите си в бара. Работил съм три години в „Ялта" и нещата, които са ми се случвали там, са достатъчни за още един сериал, много по-крайни са, дори по-страшни. Идвали са всякакви хора, от убийци до обикновени тийнейджъри и на всеки историята е различна. Работил съм и в бар „Буковски" - там се правеха афтър партитата на цяла София. Хващал съм се за главата - така ли изглеждат всички хора в седем сутринта", разказва Тони.

Най-интересните истории са собствените му

Антоний твърди, че клиентите са споделяли какво ли не, обаче се оказва, че най-интересните истории всъщност са... неговите. Актьорът си признава, че постоянно му се случват шантави и заплетени случки и от живота му спокойно може да излезе сапунен сериал. В една от историите Тони се запознава със страхотно красиво момиче, имат кратка връзка и изведнъж се оказва, че тя му е... братовчедка (слава Богу, далечна). Двамата остават добри приятели и след време, когато Антоний вече е сгоден за друга, запознава братовчедка си със свой приятел. Приятелят му се влюбва в нея и решават да заминат тримата за морето - където вече е пристигнала годеницата на Тони. „Отиваме тримата в Слънчев бряг, срещаме се с моята годеница, приятелят ми я вижда и възкликва: „Братовчедке!" Оказа се, че и той навремето е имал флирт с братовчедка си, както и аз с неговата настояща приятелка, която пък е моя братовчедка... Беше паметна вечер", смее се Антоний, докато обяснява оплетените отношения, напълно достойни за сценарий в сапунка.

Да се откажеш пред олтара

Питам го защо годеницата му не се е превърнала в булка. „Тя сега е щастливо омъжена за друг, има деца. Просто тогава една седмица преди сватбата размислих и реших, че не искам да се женя. Всичко беше планирано - церемонията, гостите, поканите. И аз се отказах. Останахме заедно и след време пак решихме да се женим. Пак подготвихме всичко и тогава тя се отказа. Каза, че не можела да ми прости, задето първия път съм я изоставил пред олтара", обяснява малко тъжно Тони. Твърди, че сега няма приятелка, но е много страстна натура. „Връзките ми винаги са много драматични, при мен са страсти на парцали. Може би е от зодията ми - Стрелец, много съм огнен. Казвали са ми, че съм много обсебващ. Обичам да правя изненади. За един рожден ден подарих на тогавашното ми гадже пътуване до Италия. Подготвях го няколко месеца, беше незабравимо романтично", описва как подхожда към любовта Антоний.

Фенки, фенки

„Оказа се, че имам жестока фенска група - тълпа деца на не повече от осем години. Тичат или с колелета ме гонят за автограф, страшно сладки и естествени. Налетели в квартала на баща ми и му се похвалили: „Взехме автограф от Бармана, знаеш ли къде живее?" А той им отговорил: „Ами да, знам - у нас." Голяма радост", залива се от смях Тони. Иначе е леко притеснен от почитателките си и твърди, че не обича много да контактува с тях: „Случвало ми се е да си изпатя от фенки. Стоят пред театъра с цветя, носят подаръци, майката на една от тях ми се караше, че не обръщам внимание на дъщеря й. Истерии! Веднъж стигнах дотам, че се наложи да си сменя телефона. Сменям си номера, само двама души го знаят и след 15 минути получавам sms от същия човек, заради когото съм си сменил картата. Не знам как го направи. Какво искат? Всичко! Ако може, веднага да се оженим. Затова сега ходя на места, където трудно могат да ме намерят, сменям си визиите." Питам го дали успява да устои на изкушението, а той ми казва, че е стигал само до даване на автографи. „Приятно ми е, че ме харесват, но гледам да не се поддавам на суетата. Не съм имал флиртове с фенки. Не защото не искам или не може. Но нали трябва да тръгне някак си флиртът, да се харесаме. А когато нещата тръгнат само от другата страна, с някаква прехваленост, някак си на теб ти се губи интересът. Но съм ставал приятел с тези хора, и то добър. Ето, например с Ваня Щерева така се запознахме. Тя е страхотен човек, сега сме много близки приятели", повдига завесата на славата Тони.

Стъклен дом

„Много ми е забавно да снимам сериала, всички сме приятели - и с актьорите, и с операторите, и с режисьорите. Чудесни хора са, не са се случвали конфликти, караници", хвали колегите си Антоний. Интересно ми е дали има прилика между героите от филма и актьорите, които влизат в съответната роля. „Няма как да не е така, защото не можем да си позволим много пъти да заснемаме една сцена, а пък и преиграването не е препоръчително, това не е театър. Тук е телевизия, всичко е адски динамично. Един епизод се снима две седмици. Всичко трябва да е максимално естествено - потвърждава той, но добавя, че има и много разлики. - Най-близък съм с Юлиан Вергов, защото се познаваме от сто години. Той е доста различен от екранния си образ - в живота е голяма душица, постоянно се шегува, а в сериала е сериозен. Калин също е много различен - първо, той никога няма да ходи с тази брада толкова дълго, в реалния живот няма да го видиш в този вид. Второ, той е моторджия, буен, а във филма е сериозен. Не е потаен романтик. Да, той е чувствителен готин мъж, но не е едно към едно с Камен. Всеки влага нещо от себе си в ролята, всеки засилва някоя своя черта в екранния си образ."


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене