Летисия Каста влюбена в нашенските сарми

Красивата французойка от корсикански произход пристигна в България, за да премине през поредната си метаморфоза благодарение на новата лента на успелия да разбуни световните филмови фестивали Камен Калев.
Наследникът на „Източни пиеси" е с работно заглавие „Островът" и ще се снима на бившия остров Болшевик и в Париж.
Гордата родителка на три деца не е придружавана от годеника си - италианския актьор Стефано Акорси, а от близка приятелка.
От лагера на нашите кинаджии довериха, че Летисия Каста вече е успяла да припознае шопската салата и сармичките като задължителни деликатеси в менюто си.
Но преди светът да чуе за фееричния модел, музата на Dior е обикновена 15-годишна тийнейджърка, която обичала да прави пясъчни замъци по плажовете на Корсика. Точно там я зърва агент на модната агенция „Мадисън Моделс", който й предлага да се пробва в бляскавия бранш. След като получава бащината благословия, щерката прави пробна сесия за бъдещата си агенция, а скоро след това е ангажирана като тяло и лице на Guess Jeans.
На 18 години Летисия е един от водещите модели на сензационната марка бельо и три лета подред присъства в култовия календар на Sports Illustrated. Пищната обвивка на Летисия не остава незабелязана и от козметични гигант L'Oreal. Но майката на двама синове и на една дъщеричка не е само ефирен образ от кориците на списанията. Летисия прави кинодебюта си през 1999 година във филма „Астерикс и Обеликс срещу Цезар". Това е най-скъпата френска лента, правена някога. В нея тя се превъплъщава във Фалбала - изгората на Обеликс - роля, изиграна от величествения Жерар Депардийо. Но участието в телевизионния филм, посветен на Втората световна война, „Синьото колело" й носи признание от критиката. В едноименния биографичен филм за Серж Гинсбург Летисия се превъплъщава в божествената на младини Бриджит Бардо.

Помним обаче близката приятелка на покойния дизайнер Ив Сен Лоран и като изкусителката от видеото на Крис Айзък Baby Did a Bad, Bad Thing. В него Каста демонстрира изящно сексапилна си, облечена в скъпо бельо, съзерцавана потайно от изпълнителя. Това видео е наредено на 28-а позиция в класацията на VH1 за 50-те най-секси моменти в музикалните клипове.

Красотата на Летисия е оценена и от целокупния френски народ. През 2000 г. сънародниците на Ален Делон я посочват като новия бюст на Мариана - алегоричния символ на свободата и на Република Франция, който може да бъде видян в кметствата на всеки град в татковината на Зинедин Зидан. На всеки десет години в родината на актрисата се избира най-красивата французойка, която да символизира националната героиня. Преди нея своя дан за бюста на Франция са давали Бриджит Бардо и Катрин Деньов.

още нещо за разкош

Била е повече от 100 пъти на кориците на известни списания от целия свят
Има кафяв колан по джудо
Прави театралния си дебют в пиесата „Ондин" през 2004 г. Обича да рисува, да пише, да ходи на кино, да танцува и да кара ролери и картинг
Докато била на снимки в Лондон, поканила бездомник на вечеря в хотела, в който била отседнала


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене