Нова поредица от кулинарни енциклопедии в помощ на домакинята

Нов хит е вече на книжния пазар! Лесни, вкусни, бързи рецепти – верни помощници на всяка домакиня, изпробвани от най-обичания семеен вестник „Всичко за семейството” и издавани от Книгоиздателска къща „Труд”. От днес, 7 ноември, очаквайте шест кулинарни енциклопедии книжния пазар и по вестникарските будки. Първата книжка е посветена на рецептите със свинското месо, а след нея ще следват „Десерти”, „Ястия с пилешко месо”, „Ястия с агнешко месо”, „Ястия с телешко месо”, „Ястия с риба”.

Сигурно сте чували максимата, претендираща за вникване в народопсихологията – “Българинът обича свинско и винско”. Само че напоследък свинското не е много модерно, защото е набедено за нездравословна храна. Диетолозите казват, че това е мит. Вярно, както с всяка храна, и със свинското не бива да се прекалява.

Тлъстото, разбира се, не е полезно. А иначе всяко месо от добре гледано прасе си е вкусно и не вреди. Особено когато го ядете печено, а не пържено. И особено когато предпочитате луксозните свински части – карета и филетата. Истината е, че свинското месо иска да бъде леко поглезено, за да стане вкусно. А най-много от всичко обича маринатите. Затова независимо дали го приготвяте на фурна, на скара или за обичайно готвене, то става по-крехко и сочно, ако е киснало известно време в ароматна смес от киселина, растително масло, сол, захар, подправки, зеленчуци. И все пак, не бързайте.

Независимо, че свинското се приготвя далеч по-бързо от телешкото, то има нужда от време да поеме, за да поеме вкусовете. И тук важи следната зависимост: колкото по-голямо е парчето, толкова по-дълго трябва да продължи мариноването. А как да си направите вкусен шницел – тънкостите и тук са няколко, но най-важното е да разполагате с хубаво месо и в никакъв случай да не покривате с капак панираното месо, преди да го поднесете – панировката ще се навлажни и отлепи.

Освен тънкостите на мариноването, в първата кулинарна книга „Ястия със свинско месо” ще откриете вкусни и полезни рецепти със свинско месо – супи, основни гозби, печива, шницели, пържоли, лесни гозби, ястия-предизвикателства и още много рецепти. За първи път сме събрали и рецепти от кулинари, гостували със свои специалитети на страниците на „Всичко за семейството” – блогъри, мастершеф готвачи, звезди и кулинарни гастрономи, като Ути Бъчваров, Иван Звездев, Петко от „Трамвай №5”, Любен Дилов – син, главен готвач Николай Вачев, Таньо Шишков, шеф Рамон Гонзалез, Нацко Сотиров и много други.

Очаквайте и следващата книжка дни преди Коледа – „ДЕСЕРТИ”!

„Рецепти със свинско месо”
Стр. 144
Цена 6,00 лв

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
На 91 години си отиде Бриджит Бардо
Какво ще има в менюто на Пи Диди в затвора за Нова година
Ицко Финци качи на сцената незрящ уличен музикант от Иран
Поверията и традициите на Стефановден
Миро: Нека 2026 г. да бъде най-хубавата досега за България, да вярваме и да работим, за да бъде

Напишете дума/думи за търсене