Иван Манчев готви капама в тиква в специално коледно предаване по TLC

Иван Манчев с другите трима готвачи, които участват в предаването - Фоа от Румъния, Йокути от Унгария и Гладич от Сърбия

Един от най-известните ни готвачи се завърна преди десетина дни от Румъния, където снима специално коледно предаване за TLC. В “Най-добрата коледна вечеря” той и още трима негови колеги - Фоа от Румъния, Андраш Йокути от Унгария и Ненад Гладич от Сърбия, ще покажат по три ястия за празника, типични за страната си.

Докато единият от тях готви, другите трима внимателно наблюдават, а след това ще опитват и оценяват труда на колегата си. Всеки от тях ще обяснява на зрителите подробно как се приготвят ястията и ще издават някои хитрини за кухнята.

Иван Манчев ще покаже как се правят традиционната за празника питка, предястие от козе сирене от Стара планина със спанак и капама в тиква. За нея необходимите продукти са:

1 тиква - около 2 кг

300 г пилешка пържола от бут с кожа

300 г свински врат с кости

300 г пилешки гърди

3 парчета домашно приготвена наденица

100 г лук

150 г моркови

250 г печурки

2 парчета домат

100 г праз лук

1 връзка магданоз

1 скилидка чесън

лют пипер

20 г червен пипер

сол и черен пипер.

Капамата се приготвя за около 2 часа. Първо се срязва върхът на тиквата с остър нож, след това се издълбават семената и страните на тиквата трябва да са напълно изчистени. Тиквата се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

В дълбок тиган се поставят различните видове меса и зеленчуци, нарязани на по-големи парчета, и се пържат, докато станат готови. Овкусяват се с настъргания магданоз, чесън, сол, черен пипер, лютия и червения пипер.

Когато са готови, тиквата се пълни с месото и зеленчуците. Тя се увива с алуминиево фолио за готвене и се пече на 180 градуса, докато стане готова.

“Най-добрата коледна вечеря” ще се излъчи в четири епизода, в които ще се представи всеки от готвачите. Първото му издание е на 30 ноември от 21 ч по TLC. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене