Технополис дари книги на деца от 30 столични училища

Инициативата е част от събитията по повод 15-я рожден ден на компанията

Водещата верига хипермаркети Технополис подари на ученици 1400 екземпляра от авторската книга на писателя Антон Дончев - „Странният рицар на свещената книга“, част I и II. Дарението беше връчено от г-н Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на Технополис, по време на официална церемония днес в Българска академия на науките в присъствието на кмета на гр. София г-жа Йорданка Фандъкова, писателя акад. Антон Дончев и учители по литература и история.

Книгите ще получат ученици от 30 училища в София, сред които I-ва и II-ра английска езикова гимназия, испанската, френската гимназия и други. Благотворителната инициатива поставя началото на серия от събития по повод 15-тата годишнина от създаването на Технополис и е продължение на политиката на организацията да подкрепя образователни кампании.

„Ние от Технополис вярваме, че трябва да инвестираме в децата и младите хора, като подпомагаме тяхното образование и им създаваме условия да придобиват знания и умения за тяхната професионална реализация,“ каза г-н Белчев. „Радваме се, че в навечерието на нашия 15-ти юбилей можем да засвидетелстваме подкрепата си към образованието и да дадем възможност на голям брой ученици да се докоснат до един от съвременните ни български автори,“ допълни той.

От основаването си през 2001г. досега, Технополис подпомага различни образователни инициативи в цялата страна. По повод 10-я си рожден ден компанията оборудва изцяло 10 компютърни зали в 10 водещи български университета. Последните инициативи, подкрепени от Технополис, включват спонсориране на участието на математиците от 125 СОУ „Проф. Боян Пенев“ в Световното първенство по математика в Китай, откъдето учениците се завърнаха със златен, сребърен, бронзов медал и награди „Мерит“. Компанията участва с 25 магазина в събитието „Мениджър за един ден 2016“, а през годините осигурява финансова подкрепа за организирането на „Национална цветна олимпиада 2014/2015 г“ за деца от VIII до XII клас, предоставя награди за ученици от Софийската математическа гимназия “Паисий Хилендарски” - победители в състезанието по математика – Хонконг’ 2012, дарява техника на СУ „Св. Климент Охридски“ и други.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса

Напишете дума/думи за търсене