Мазната кожа: как да се справите

Ситуацията е крайно неприятна и за съжаление добре позната на много тийнейджъри. Методът за почистване на мазната кожа с козметични средства, съдържащи спирт, понякога води до обратни резултати.

За да се справите с проблема, е важно да обърнете внимание на цялостното състояние на организма си.

Като начало, следете състоянието на стомаха си. Много кожни заболявания са свързани с нарушение на чревната флора. Ако пречистите и възстановите стомашно-чревния тракт, и кожата ви ще изглежда по-добре.

Различните типове кожа се нуждаят от различни грижи. Мазната кожа трябва да се почиства два пъти на ден с топла вода и подходящо почистващо средство (подберете го след консултация с дерматолог). След това нанесете хидратиращ крем с добавка от две капки масло от чаено дърво - то дезинфекцира и почиства мастните жлези.

Не забравяйте за масажа - той е идеално средство срещу омазняване на кожата. Масажирайте почистената кожа на лицето с мека четка сутрин и вечер.

Маската от кисело мляко прави чудеса - тя е не само полезна, но и много приятна. Нанесете две-три лъжици кисело мляко на лицето и шията, оставете да изсъхне и след около половин час почистете с хладка вода. Тази маска тонизира и освежава кожата.

Използвайте свойствата на козметичната глина. Има няколко вида - черна, зелена и розова.
Черната помага за стягане на разширените пори и премахване на черните точки. Тонизира и нежно почиства кожата от излишъка от мазнина.
Зелената глина е регенератор. След появата на пъпка често остават следи, които можете да заличите именно с помощта на този тип глина - тя възстановява кожата и клетките и улеснява зарастването.
Розовата глина отлично тонизира. Можете да пробвате под формата на маска и на вана. Ваната с розова глина оказва освежаващо действие на целия организъм, премахва шлаките и оздравява кръвоносната система.

Не се притеснявайте, ако в тийнейджърските години кожата ви е мазна. Вече е ясно, че този тип кожа остарява най-бавно, така че след известно време ще сте й благодарна, въпреки пъпчиците, които сега ви тормозят.

 


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какво представляват хората, наречени синкис?
Рекорд - трейлърът на филма за Георги Аспарухов-Гунди с 2 500 000 гледания (Видео)
В Кан просълзената Бинош определи Мерил Стрийп като “международно съкровище”
Дъщерята на Том Круз се отказа от фамилията на баща си
Дзадзен практика - тайната на дзен

Напишете дума/думи за търсене