Диета без диети

Тази нова диета бързо набра популярност в САЩ. Основният й принцип е да давате на организма си всичко, което му е необходимо, за да функционира здравословно и пълноценно. Именно това я отличава от нискокалорийните диети.

Описание

Не е чудно, че Сара Джесика Паркър и Тери Хатчър са сред преданите последователи на този режим на хранене. Авторът й е Естер Блам, знаменит Ню-Йоркски диетолог, който твърди, че сме длъжни да даваме на тялото си това, което то иска и когато го иска, но в правилните количества и от правилни източници.

Блам съветва да консумираме органични и натурални продукти, а също и шоколад - по няколко парченца на ден, най-добре черен. В шоколада се съдържат вещества, които освобождават в мозъка ендорфини и серотонини - хормоните на радостта, които подобряват циркулацията на кръвта на подобряват настроението. Естер препоръчва също да се хапват храни, богати на мазнини, тъй като те са необходими на организма за изработването на естроген, прогестерон и тестостерон - хормони, които отговарят за нашето самочувствие. Ако тялото и организмът са изтощени, това ни прави неустойчиви към депресии.

Диетологът препоръчва също да се консумират яйца. „Не вярвайте на това, че яйцата повишават нивото на холестерола. Това не е истина. В яйцата се съдържат вещества, които подобряват метаболизма."

Варивата и царевицата също са полезни. Можете да консумирате и всякакви видове сирене - в тях се съдържат полезни мазнини и калций, които са отлична профилактика срещу остеопороза. Разрешени са също хлябът, пържените картофи, авокадото, бисквитите, съчетани с пресни плодове и зеленчуци.

Списъкът на забранените продукти ще ви удиви. Не бива да консумирате нискокалорична храна и маргарин - организмът трудно ги преработва, което за него се появява източник на стрес, което пък е предпоставка за трупане на килограми. За да постигнете най-добър ефект, трябва да контролирате апетита си и да консумирате натурални добавки като ленено семе, което е източник на омега-3.

С други думи, можете да консумирате всичко, но в умерени количества и в съчетание с пресни плодове и зеленчуци.

Преимущества
Тази диета е проста и не е необходимо да променяте начина си на живот - можете да се храните като преди, но просто в по-малки порции. За разлика от другите диети, тя не действа стресиращо на организма.

Недостатъкът е, че органичните продукти са доста по-скъпи от останалите.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какво представляват хората, наречени синкис?
Рекорд - трейлърът на филма за Георги Аспарухов-Гунди с 2 500 000 гледания (Видео)
В Кан просълзената Бинош определи Мерил Стрийп като “международно съкровище”
Дъщерята на Том Круз се отказа от фамилията на баща си
Дзадзен практика - тайната на дзен

Напишете дума/думи за търсене