Медът хидратира и гони пъпките

В някои козметични студия кожата се подхранва, хидратира и пази от възпаления с масажи с мед и мляко. Но този пчелен продукт, както може да е прекрасен разкрасител, така може да увреди алергична към него кожа. Затова има козметични процедури и маски за домашно ползване, които са подходящи и за чувствителни дерми. За тях разказва бюти консултантът Венета Христова.

В подготовката на различни козметични продукти се използват мед, пчелен восък, прополис, защото всички те са суперхрана за тялото и кожата. Заговорим ли са проблемна кожа обаче, там трябва да се внимава повече.

„Много жени смятат, че може да използват прополисови тинктури, но това не е добра идея, защото съдържат спирт. Той е прекалено агресивен и вреден за мазната и проблемна кожа“, обяснява Венета Христова. Ако се ползва спиртен продукт и кожата се изложи на слънце, там където има възпалителен процес, ранички, остатъци от пъпчици, може да се образуват трайни пигментации, които след това трудно да се отстранят. А третирането на кожата с агресивен продукт, лосион или крем, съдържащ силен алкохолен извлек, води до автозащита на кожата и тя започва да трупа още повече кератин. Това затруднява дишането й и възпаленията се насочват в по-дълбоки слоеве, където лечението им е още по-трудно.

Целия текст четете на mila.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене