Лазерната епилация е най-ефективното средство за обезкосмяване вече и за блондинки

Скъпи блондинки, как реагирате, когато чуете „лазерна епилация“?
- О, това не работи за мен. Залагам на кола маска.

Какво трябва да знаем за успешната лазерна епилация?

Импулсът, който произвежда лазерът, се улавя от меланина в косъма (пигмента, който придава цвета). Той превръща светлината на импулса в топлина, косъмът я отвежда до луковицата. Тя се разгрява и буквално се пръска. Така косъмът бива унищожен. Дотук лесно. Задачата обаче се усложнява, защото могат да бъдат унищожени само космите в анагенна фаза на растеж или това са „младите косми“, които сега започват да растат. В тялото ни има още два вида косми – в телогенна и в катагенна фаза – тоест „заспалите“, които все още не растат и „мъртвите“, които вече са се отскубнали от луковицата и са в процес на опадане. Те не могат да бъдат засегнати от импулса и съответно не мога да бъдат унищожени.

Изводът е, че с една процедура лазерна епилация унищожаваме само част от космите в дадената зона. Затова трябва да направим курс от поне 6 процедури с Gentle Lase Pro, за да постигнем оптималния резултат.

При блондинките задачата става още по-сложна, тъй като тяхната кожа и косми са светли. Следователно имат малко меланин, улавят и задържат по-малко енергия. Ето защо ни е необходима високата пикова мощност на лазера. Тя обаче загрява силно не само косъма, но и повърхностният слой на кожата – епидермиса. Тоест е възможно да се получи изгаряне на кожата. Това може да се предотврати. Gentle Lase Pro работи с едно от най-прецизните видове охлаждане DCD, или т.нар. криоспрей, патент на производителя Syneron Candela, който охлажда епидермиса до -70 градуса. Това практически свежда риска от изгаряне на кожата до минимум.

И още два важни съвета за успешна лазерна епилация:
Винаги бръснете зоната поне 24 часа преди процедурата. Използвайте единствено самобръсначка. Целта е косъмът да е видим, за да може да бъде засегнат от импулса. Никога не правете кола маска преди лазерна епилация. При колата маска косъмът се отскубва от основата и не може да бъде засегнат от импулса на лазера. В този случай ще трябва да изчакате поне две седмици преди да направите епилация. Не ползвайте епилатор или пинсета по същите причини.

Посещавайте редовно процедурите, точно както ви е посъветвал специалистът. Закъснението може да окаже негативен ефект върху резултата от епилацията, а при подраняване просто си давате парите на вятъра.

Целия текст четете на mila.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене