Кои цветя от какво пречистват въздуха вкъщи

Често в стремежа си да направим въздуха в дома си по-свеж, ние използваме препарати за почистване, спрейове против прах, освежители за въздух. Истината е, че дори и да създават усещането за по-чист дом, все пак са химия и според еколозите само замърсяват въздуха ни още повече. Затова нека използваме природните средства. Идеалните „пречиствателни“ на въздуха са растенията.

Бръшлян срещу формалдехид

Саксия с бръшлян може би не е най-популярното растение за вътрешността на дома, а би трябвало да бъде, защото притежава изключителни свойства. Бръшлянът има способността да неутрализира отровният формалдехид, който се отделя от лепила за дърво, мокети, бои и почистващи препарати.

Спатифилум срещу ацетон

Това красиво растение има невероятни пречистващи способности. Подходящо е за всяка стая, но най-вече за кухнята и банята, защото абсорбира всякакви вредни съставки като ацетон, бензен, трихлоретилен, най-често отделящи се от множеството козметични и почистващи препарати.

Антуриум срещу амоняк

Това изключително растение е задължително да присъства в банята или кухнята. То има свойството да неутрализира вредното действие на амоняка и ксилола, които влизат в състава на различни почистващи и козметични препарати, както и в бои.

Целия текст четете на mila.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене