Ива Екимова: Сами трябва да доведем пролетта в душите си

снимка: Александър Ашминов

За да издържи на натоварения си работен график всеки ден, ПР специалистът Ива Екимова се храни здравословно и спортува. Само така може да се чувства тонизирана и да се пренастрои лесно за пролетно-летния режим. Преди поредната фитнес тренировка тя споделя как се грижи за добрия си външен вид и здраве.

Ива, страдаш ли от пролетна умора?
Не съм имала време да страдам от пролетна умора досега. Понякога съм усещала лека отпадналост, но не бих го нарекла умора. Ако през цялата година вземаш мерки да си в добър тонус и кондиция, пролетната умора не е нещо, което ще усетиш в такава степен и сила, че да разклати здравето и всекидневието ти. Аз непрекъснато съм в движение, спортувам, приемам мултивитамини. Пия повече прясно изцедени сокове.

Кой ти е любимият фреш?
Обичам комбинацията от моркови, червено цвекло и ябълка. Правя още от ананас и целина, ябълка и морков. Бих препоръчала ако някой пригладнее, да изпие прясно изцеден сок от моркови. Той действат добре на корема, обира стомашните киселини, не дразни лигавицата на стомаха.

Звучиш енергично, така ли ти влияе пролетта?
Зодия Риби съм, родена съм през пролетта и краткото неразположение между зимата и пролетта ми отминава бързо. Като се постопли, грейне слънчице и си облека цветните дрехи, се намества всичко. А с дъщеря ми Дара обичаме да караме колело в парка, да се разхождаме или да отидем на пикник. С повече движения и разходка сред природата, организмът ни се самосъживява, енергизира и тонизира.

Целия текст четете на mila.bg

снимка: Андрей Михайлов
снимка: Андрей Михайлов
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене