Панирано пиле със зеленчукова подправка

богато на ниацин
лесно
6 порции
30 мин

За 1 порция:
152 ккал
мазнини 5,3 г
холестерол 72 мг
въглехидрати 8 г
протеини 17,2 г

необходими продукти:
6 долни пилешки бутчета
50 г галета
1 с.л. брашно
1 с.л. зеленчукова подправка
1/2 ч.л. черен пипер
сол на вкус
1 яйце
50 мл мляко
олио или зехтин

начин на приготвяне:
1 Сложете олиото или зехтина в тиган с незалепващо покритие на висока степен на котлона. Разбийте яйцето в малка купа и добавете млякото. Смесете в плитък съд галетата, брашното, зеленчуковата подправка, черния пипер и сол на вкус и разбъркайте до смесване на съставките.
2 Сложете пилешките бутчета в тигана да се задушат под капак за около 10-15 мин. Обръщайте ги периодично от всички страни. Извадете ги, щом се зачервят и ги сложете да се изцедят върху кухненска хартия. Потопете ги едно по едно в яйцето, а след това ги оваляйте в галетата и ги върнете отново в тигана на котлона. Обръщайте ги периодично до зачервяване. Изцедете ги отново върху кухненска хартия преди да ги сервирате.

За по-дебела коричка на бутчетата повторете процедурата с потапянето в разбитото яйце и в галетата два пъти.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Черната Златка се снима с новото гадже
Бриджит Фонда не иска да е звезда, чукна 60 г. като типична домакиня
Кейт Уинслет: Да си известен е ужасно, след "Титаник" животът ми беше неприятен
143 филма показват на поредния "София филм фест"
Соня Йончева: Свободата винаги ме е водила

Напишете дума/думи за търсене