Панирано пиле със зеленчукова подправка

богато на ниацин
лесно
6 порции
30 мин

За 1 порция:
152 ккал
мазнини 5,3 г
холестерол 72 мг
въглехидрати 8 г
протеини 17,2 г

необходими продукти:
6 долни пилешки бутчета
50 г галета
1 с.л. брашно
1 с.л. зеленчукова подправка
1/2 ч.л. черен пипер
сол на вкус
1 яйце
50 мл мляко
олио или зехтин

начин на приготвяне:
1 Сложете олиото или зехтина в тиган с незалепващо покритие на висока степен на котлона. Разбийте яйцето в малка купа и добавете млякото. Смесете в плитък съд галетата, брашното, зеленчуковата подправка, черния пипер и сол на вкус и разбъркайте до смесване на съставките.
2 Сложете пилешките бутчета в тигана да се задушат под капак за около 10-15 мин. Обръщайте ги периодично от всички страни. Извадете ги, щом се зачервят и ги сложете да се изцедят върху кухненска хартия. Потопете ги едно по едно в яйцето, а след това ги оваляйте в галетата и ги върнете отново в тигана на котлона. Обръщайте ги периодично до зачервяване. Изцедете ги отново върху кухненска хартия преди да ги сервирате.

За по-дебела коричка на бутчетата повторете процедурата с потапянето в разбитото яйце и в галетата два пъти.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тенис шампионът Иван май си хвана немско гадже
Различни планове за бъдещето развалили годежа на Нина Добрев и Шон Уайт
Деси Стоянова се завръща в bTV
Клаудия Шифър на 55 г. - играе табла по бански в Гърция, купи си футболен отбор
Михаела Маринова трябва да е на световната сцена

Напишете дума/думи за търсене