Кой е царят на женските оргазми?

Клиторният, вагиналният или аналният оргазъм е по-силен и нормално ли е да мастурбираме, когато имаме партньор, попитах д-р Шели Варод, сексинструктор и доктор по сексология от Лос Анджелис.

Д-р Варод, смятате ли че жените различават клиторния и вагиналния оргазъм?
Всички жени могат да достигнат оргазъм, дори и тези, които твърдят, че никога не са го изпитвали. Причината са психологически блокажи или защото не знаят как да го достигнат. Някои споделят, че не са сигурни дали това, което изпитват по време на секс, е оргазъм. Той се постига по няколко начина, като най-разпространеният е чрез търкане (масажиране, разтриване) на клитора. Докосването може да не е директно. Някои жени твърдят, че клиторът им е толкова чувствителен, че предпочитат да бъдат докосвани около него.

Вагиналният оргазъм се постига по време на половия акт след стимулиране на G точката, която се намира на около 5 см навътре във вагината. Ако пъхнете пръст в нея и го сгънете в посока към пъпа, може да я почувствате. Тя е като гъбеста подутина и когато е стимулирана, жената се възбужда силно. До оргазъм се стига и чрез едновременно стимулиране на G точката и клитора.

Някои казват, че не могат да имат клиторен оргазъм при секс, защо?
Вярно е, че невинаги е възможно да достигнем оргазъм по този начин. Но когато сме възбудени, освен че сме овлажнени повече, нашият клитор се повдига към пубиса и се дърпа назад. Така че директното търкане на клитора при секс става по-лесно отпреди. Ако не усещате търкане по време на акта, а искате да постигнете оргазъм по този начин, използвайте пръстите си или секс играчка. За постигане на еуфоричното чувство ще помогне позата, при която вие сте отгоре.

Вярно ли е, че аналният оргазъм е един от най-силните като преживяване?
Не всички жени обичат да правят секс по този начин. И не всички могат да достигнат до връхната точка. Дали аналният оргазъм е по-силен и дълбок ще ви оставя да прецените сами.

Защо понякога жените не изпитват оргазъм при секс?

Цялото интервю четете на mila.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене