Правилните зеленчукови и плодови комбинации за слабеене

Въглехидратните и киселите храни не трябва да се приемат на едно и също хранене. Според д-р Пърси Хоу от Харвардския медицински университет плодовите киселини не само пречат на смилането на въглехидратите, но и причиняват ферментация, газове, дискомфорт.

Още тънкости за тънка талия:

- На едно хранене не бива да се комбинират протеини и въглехидрати: ядки, месо, яйца, сирене - с хляб, зърнени храни, картофи, сладки плодове.

- Кисели ябълки, бобови храни, фъстъци, грах, зърнени храни се смилат бавно и често причиняват дискомфорт и гнилостни процеси в организма.

- Яжте сладките и киселите плодове отделно. Към киселите спадат цитруси, кисели ябълки, вишни, ягоди, домати и др., към сладките – дини, пъпеш, банани и др.

- Добре е да изядете един кисел плод като първа сутрешна закуска и след това сладък за междинна.

- Повечето плодове съдържат до 95% вода и се усвояват за около 20-30 минути. Добре е да се хапват 15 до 20 минути преди ядене, за да нямате проблем с храносмилането.

- Специалистите препоръчват да се ядат плодове само от един вид. Ако все пак се изкушите, избягвайте комбинации от сладки и цитрусови плодове.

- Ако искате да хапнете плод за десерт, направете го един час след ядене, за да избегнете газове и лошо храносмилане.

Какво да правите преди да закусите и още съвети четете на mila.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене