Двамата винаги сме били неразделни

Здравей, Ани! Реших да ти пиша, макар че не намирам много смисъл в това. Не знам как да започна, защото съм толкова объркана, че дори не мога да събера мислите си. Вече съм на 18 и се уморих от срещи, уморих се да търся перфектния, защото осъзнах, че той винаги е стоял до мен. Най-добрият ми приятел. Познавам го от малка, двамата винаги сме били неразделни, дори и когато се преместих в друг град да уча, постоянно си говорехме по телефона. Повечето ще кажат, че е невъзможно такова приятелство със срещуположния пол, но грешат. Той бе до мен и в най-лошите ми моменти, и в най-прекрасните мигове. Но скоро си намери приятелка и много я заобича. Тогава, за да избегна самотата, започнах и аз да излизам с различни хора, но постоянно съпоставях другите момчета с него и преувеличавах негативните им качества. Тогава разбрах, че няма смисъл да търся, след като човекът, когото съм чакала цял живот, който ме допълва, е бил до мен през тези години. Проблемът е, че не мога да му кажа какво чувствам. Той има сериозна връзка и не искам да развалям отношенията им, не искам да загубя приятеля си само заради едно "обичам те". Знам, че никога няма да имам смелост да му го кажа. Страхувам се от това, което той би ми казал. Страхувам се, че няма да е "обичам те".

Анонимка

За съжаление, мила моя Анонимке, в тази патова ситуация ти ще трябва да направиш своя избор, който няма да е лек за теб. Ако наистина толкова много го обичаш, то искаш да бъде щастлив, нали? А той е щастлив в момента. Да, с друго момиче. Но я обича и иска да бъде с нея. Цената, която ще трябва да платите, е да сложите приятелството си на standby, защото, за да можеш ти да преживееш тази невъзможна любов, ще трябва да се оттеглиш. Това са нещата от живота, реалните неща, от които ни боли. Ако го обичаш толкова много, то независимо колко болезнено е това, знаеш, че трябва да го направиш.

Мисля, че съм твърде слаба
Аз съм едно 13-годишно момиче. Пиша ти, защото имам "лек" проблем с килограмите, но не защото съм с наднормено тегло, а напротив - слабичка съм! Моите приятелки ми казват, че имам нормално тегло и че не съм нито дебела, нито слаба. Но аз виждам, че не съм с нормално телосложение. Слаба съм и това не ми харесва. Докато моите приятелки се чудят как да свалят килце, аз се чудя как да напълнея и не успявам. Ям какви ли не сладкиши, месо, но не успявам. Моля те, помогни ми да кача някое килце.

Отговорът на този и други въпроси към психолога Анна Жукивская четете в новия брой на списание "Хай клуб". В четвъртък - на пазара в цялата страна. Само за 1 лв!


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 признака, че си във въображаема връзка, а не в истинска
Папараци уловиха Кейти Холмс да се разхожда из улиците на Ню Йорк с посинено око
14 неща, които жената иска от секса
Вижте как Деси Стоянова се сбогува с Би Ти Ви (Снимки)
Актьорът Кевин Спейси посреща 65-годишнината си без дом

Напишете дума/думи за търсене