Не знам дали да продължа с него

Здравей, Ани. Проблемът ми е свързан с приятеля ми. Началото на нашата връзка беше преди месеци и тогава всички беше ОК, но после... Той започна да поставя приятелите си много преди мен, постоянно излизаше с тях, без да извикат и мен, спря да ми звъни и да ми пише смс-и и по скайп, а когато аз се опитвах да се свържа с него, той просто ми отговаряше с някоя емотикона или казваше, че не може да говори. Когато го попитах защо е така, той започна да се оправдава с разни тъпи причини и аз му се разсърдих. На другия ден ми се обади с милото си гласче да ме попита дали ще излизаме, а след 2-3 срещи реши, че всичко е ОК, и запя старата песен. Какво да направя? На мен ми е трудно да изразявам чувствата си и повече ги задържам в себе си. Да скъсам ли с него, или да се опитам да поговорим по-сериозно? From: Don't Pop The Pills, 14

Don't Pop The Pills, мисля, че е време да продължиш напред. Скъсай с него, след като проведеш сериозен разговор, в който му да разясниш какво те е накарало да се отдръпнеш и какво те спира да бъдеш с него в бъдеще. Този човек очевидно не изпитва желание да бъде с теб и да градите заедно връзката си. По-скоро има потребност да знае, че има някой, който го чака и го обича, карайки го да се чувства доволен и защитен. Е, това е доста егоистично от негова страна, не мислиш ли? Смятам, че би могла да бъдеш далеч по-щастлива сама или с някой друг, но не и да бъдеш safety option за когото и да било. Дала си му вече няколко шанса, от които той не се е възползвал, така че давай напред и не съжалявай за избора си.

Как да преодолеем това разстояние
Здравей, Ани! На 20 години съм и в момента най-големите ми проблеми са в това, че не мога да си намеря работа и че с приятелката ми се намираме на хиляди километри един от друг, а това ме притеснява. В началото на връзката си писахме в скайп, Facebook. След различни трудности успяхме да се видим. За пръв път се стъписах пред момиче! Бях разглеждал снимките й, но на живо нещата изглеждаха съвсем различно. Тя е нормално момиче, симпатична, усмихната, леко пухкава и страхотно разумен човек! Срещнах момичето на мечтите си! На 2 септември замина за Испания за период от 10 месеца, през които не се знае кога ще се прибира до България и кога не. Преди този ден бяхме постоянно заедно и се желаехме повече и повече с всяка изминала секунда. Въпросът ми е как с нея да преодолеем това изпитание. Защото аз съм сигурен, че ако преминем през времето и разстоянието, нещата след това ще се подредят прекрасно и ние с нея ще имаме желание не само за връзка, но и за по-сериозни неща като брак, деца и т.н., колкото и странно да звучи това на този етап. С уважение Ванката. 

Отговорът на този и други въпроси към психолога Анна Жукивская четете в новия брой на списание "Хай клуб". В четвъртък - на пазара в цялата страна. Само за 1 лв!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 признака, че си във въображаема връзка, а не в истинска
Папараци уловиха Кейти Холмс да се разхожда из улиците на Ню Йорк с посинено око
14 неща, които жената иска от секса
Вижте как Деси Стоянова се сбогува с Би Ти Ви (Снимки)
Актьорът Кевин Спейси посреща 65-годишнината си без дом

Напишете дума/думи за търсене