Не мога да я търпя

Здравей, мила Ани! Майка ми и баща ми се разведоха, но тя си хвана друг. Сега всяка седмица са заедно (от една страна, малко ме дразни, защото това става просто постоянно). Той като че ли иска да ми се хареса като често пазарува, и то повече сладки неща, но от друга - майка ми постоянно започна да изтъква недостатъците ми - била съм мързелива, не съм чистела ("А за да има бебе, трябва да бъде много чисто!"), изяждала съм само сладките неща, била съм дебела... Писна ми вече! Най-накрая ще й кажа в лицето да вземат да си направят едно перфектно бебе с него и да ме оставят на мира! Не знам къде ще отида, обаче ще взема да се изнеса!

Под този гняв се усеща една липса. Майка ти всъщност ти липсва. Кога сте прекарали за последномалко време само двете? Кога сте имали време една за друга? Изведнъж се появява един мъж и обсебва времето й, даже и бъдещите й планове. А ти като че ли си оставена на заден план. Защо, вместо да се караш с майка ти, не я помолиш да излезете заедно? За теб моментът е труден - развод, нов партньор в живота на майка ти, даже и планове за бебе. Сподели й, че зад поведението ти всъщност стои една потребност - имаш нужда от майчина любов, внимание и грижи. Сигурна съм, че когато вече не сте на етап „Не мога да я понасям", всъщност нещата ще се оправят. Тогава ще ти бъде и много по-лесно да приемеш новата връзка на майка си - защото ще се чувстваш сигурна в позицията си в семейството.

Дали страда от маниакална депресия
Забелязах, че гаджето ми мени настроенията си много често - от тъжен става приповдигнат и обратното. Даже тези месеци много ясно се забелязват. Четох в нета за маниакалната депресия. Как да му помогна?

Безсилна

Отговорът на този и други въпроси към психолога Анна Жукивская четете в новия брой на списание "Хай клуб". В четвъртък - на пазара в цялата страна. Само за 1 лв!


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 признака, че си във въображаема връзка, а не в истинска
Папараци уловиха Кейти Холмс да се разхожда из улиците на Ню Йорк с посинено око
14 неща, които жената иска от секса
Вижте как Деси Стоянова се сбогува с Би Ти Ви (Снимки)
Актьорът Кевин Спейси посреща 65-годишнината си без дом

Напишете дума/думи за търсене