Най-добрата ми приятелка е правила секс

Здравей, Ани! Аз съм на момиче 14 години, а най-добрата ми приятелка е на 13 години. Наскоро тя ми съобщи, че вече е правила секс. Аз в първия момент не повярвах, но после разбрах, че тя не се шегува. Попита ме дали ще ми се промени отношението към нея. Аз се уплаших. Не знаех какво да й кажа. Имам чувството, че вече не я познавам. Нарече ме повърхностна, но на мен все още ми пука за нея. Отдавна имах чувството, че се отдалечаваме една от друга. Не знам как да постъпя. Да й простя ли, че не се е посъветвала с мен, преди да го направи? Да загърбя ли този детайл и да продължа ли да й бъда приятелка?

Анонимка

Анонимке, разбира се, че е нормално да продължиш да й бъдеш приятелка. Това, че е правила секс, не я прави недостойна да ти бъде приятелка. Може би точно в този момент има нужда най-силно от подкрепа. Да, говорете за емоциите си, бъдете искрени една с друга. Но недейте да си приписвате категории и да си слагате етикети. Опитай да я разбереш. Отдалечаването е било фактор да не потърси съвет от теб относно секса, недей да й се сърдиш и не се дръж менторски с нея.

Здрач

Здравей Ани, преди една година бях (и съм) влюбена в „Здрач", но майка ми реши, че е зловещ, и ми забрани да чета всякаква подобна литература. Пробвах да се споразумеем по някакъв начин в опит тя да отмени забраната си, но усилията ми останаха безплодни. Затова сега най-искрено те моля за помощ - как да я накарам да отмени забраната си?
 
Отчаяна
 
Отговорът на този и други въпроси към психолога Анна Жукивская четете в новия брой на списание "Хай клуб". В четвъртък - на пазара в цялата страна. Само за 1 лв!  

 


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 признака, че си във въображаема връзка, а не в истинска
Папараци уловиха Кейти Холмс да се разхожда из улиците на Ню Йорк с посинено око
14 неща, които жената иска от секса
Вижте как Деси Стоянова се сбогува с Би Ти Ви (Снимки)
Актьорът Кевин Спейси посреща 65-годишнината си без дом

Напишете дума/думи за търсене