9 неща, които щастливите двойки правят преди сън

Сънят е безценен. Не е все едно дали ще се събудим свежи, или едва ще навдигнем глава от възглавницата.

Разбира се, някои от нас по-скоро приличат на бухали през нощта, отколкото като нормални хора, вперели поглед в тавана, броейки поредното ято с щъркели.

Има и такива, които нямат проблеми със съня, но нарочно го отлагат, за да може по-дълго да се наслаждават на компанията на любимия си. Психолозите твърдят, че това върши чудеса за емоционалната връзка между партньорите.

Какво правят щастливите двойки преди сън?

1. Забравят за телефоните си

Смарфоните са чудесни джаджи на съвременния гений, но със сигурност нямат място в спалнята. Или ако ги използвате като будилници, тогава ги оставяйте на повече от една ръка разстояние. Не позволявайте да разсейват вниманието от половинката ви. Съобщенията, социалните мрежи и имейлите може да почакат до сутринта.

2. Избягват разговори за работа

Оставете служебните неразбории в офиса. Нямат място между чаршафите. Там единствената тема, която трябва да се обсъжда, е добруването на любовта ви.

3. Лягат си по едно и също време

Когато двойката прави нещо заедно, това със сигурност подобрява сърдечните й дела. Това показва, че и двамата партньори са еднакво заинтересувани да има хармония и интимност във връзката.

4. Имат дълбоки разговори

Понякога дълбок философски и емоционален разговор с човек, който обичаш, е най-перфектният завършек на деня.

5. Не се впускат в спорове и кавги

Не си лягайте с негативна енергия. Това не е добро хапче за сън. Ако има нещо, което ви гложди, по-добре го повдигнете на вечеря, но не и непосредствено преди сън.

6. Никакви деца в спалнята

Единственото време, в което детето може да спи при вас, е, когато страда от кошмари или е прекалено малко. През останалите нощи превърнете спалнята в зона на двойката. Това е личното пространство на любовта с партньора ви и никой не трябва да прекрачва прага му.

7. Без животни

Дори и да умирате от кеф котката да спи в краката ви, а кучето да хърка до главата ви, забравете за домашните любимци в леглото. Освен че не е безопасно за здравето, най-добре е всяка жаба да си знае гьола.

8. Не игнорират интимността

Не е нужно всяка нощ да правите любов, но не заспивайте обърнати с гръб към любимия. Най-добре се сгушете в него, преметнете крак върху бедрата му и му разкажете някой хубав спомен, свързан с вас двамата.

9. Масажират се

Животът е стресиращ и от време на време добрият масаж може да свърши чудеса не само за съня, но и за близостта във връзката.

Колкото и да сте уморени, ако усетите, че половинката ви има нужда от малко глезене, направете й масаж.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима
Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия

Напишете дума/думи за търсене