Важни съвети за съхраняване на продуктите

Много голяма част от продуктите запазват или губят своите качества според начина, по който ги съхраняваме. Затова прочетете внимателно тези съвети за съхраняване на продуктите и ги запомнете. Защото не е достатъчно да си купите домати за салата, за да сте сигурни, че ще хапнете здравословно. Трябва да знаете дали доматите може да се държат в хладилника, в близост до какви продукти не бива да ги слагате и т.н.

1. Сложете между картофите вкъщи няколко ябълки и така те няма да покълнат, дори да се наложи да престоят по-дълго.

2. Ако купите незрели банани и авокадо, сложете ги с две ябълки в един плик и на следващия ден ще имате напълно узрели банани и авокадо.

3. Никога не дръжте доматите в хладилника.

4. Зелените подправки потапяйте като цветя в бурканче или във ваза.

5. За да узрее по-бързо ананасът и да стане по-сочен, съхранявайте го със зелените листа надолу, а не обратното, както сме свикнали да правим.

6. Някои плодове е добре да престоят вън от хладилника определен брой дни. Например бананите трябва да стоят отвън три дена и след това може да бъдат съхранявани в хладилника. За ябълките този период е пет дена, а за грейпфрута – седмица.

Текстът продължава ТУК.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене